ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως


ilektrika-aftokinita

Πρώτη χώρα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιδιώκει να γίνει η Κίνα, που μόλις εγκαινίασε και έθεσε σε λειτουργία τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, στο Πεκίνο.
Ο σταθμός φόρτισης Gaoantun βρίσκεται στην επαρχία Τσαογιάνγκ, ανατολικά του Πεκίνου, διαθέτει 10 τύπους μηχανημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και μηχανήματα αλλαγής μπαταριών, που καλύπτουν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στην Κίνα.  

Ο σταθμός, που έχει πιστοποιηθεί από την Ένωση Οχημάτων Νέας Ενέργειας του Πεκίνου, παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης οκτώ αυτοκινήτων ταυτοχρόνως, ενώ, με τα μηχανήματα που διαθέτει, χρειάζονται μόνο 4 με 6 λεπτά για την αλλαγή μιας μπαταρίας.

Το Πεκίνο φιλοδοξεί μέχρι το 2015 να κατασκευάσει ένα μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αλλαγής μπαταριών, το οποίο θα αποτελείται από 250 σταθμούς φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, καθώς και 210 σταθμούς μικρούς σταθμούς διανομής.

Μέχρι στιγμής το Πεκίνο έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 12 σταθμών φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, ενώ διαθέτει 274 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η πρώτη χώρα σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ενώ έχει τα ηνία και στην παραγωγή ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: