ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σαουδάραβας πουλάει το παιδί του για να ζήσει!



20mil-kid-sale-saudi.nΤον ίδιο του τον γιο είναι διατεθειμένος να πουλήσει ένας χρεωκοπημένος Σαουδάραβας επιχειρηματίας μέσω του Facebook. Ο Σαούντ Μπιν Νάσερ Αλ Σάχρι υποστηρίζει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παρέχει τα προς το ζην στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, την γυναίκα του και την κόρη του.
H εταιρεία του Σουδάραβα κρίθηκε παράνομη από ένα τοπικό δικαστήριο και έπρεπε να κλείσει, ενώ όταν εκείνος απευθύνθηκε για χρηματική βοήθεια στην Υπηρεσία Εργασίας του είπαν πως είναι αδύνατο να λάβει κάποια ενίσχυση καθώς αυτή δεν χορηγείται για άτομα άνω των 35 ετών.
Έτσι ο Αλ Σάχρι ζητάει τώρα στο Facebook 73 εκατομμύρια ντιρχάμ ή περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια για να πουλήσει τον γιο του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Σάρκ.
Η εφημερίδα συμπληρώνει πως ο μόνος όρος που θέτει ο πατέρας είναι να γνωρίζει σε ποια πόλη θα κατοικεί η οικογένεια που θα αγοράσει το αγόρι. Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει στο δικαστήριο οι διαδικασίες της πώλησης.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η εμπορία παιδιών συνιστά αδίκημα στην Σαουδική Αραβία η οποία έχει πολλάκις κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ ως μία χώρα με υψηλότατα ποσοστά διακίνησης ανθρώπων. Θεωρείται πως η χώρα είναι κομβικό σημείο για πωλήσεις παιδιών σε όλη τη Μέση Ανατολή, τα οποία εν συνεχεία είτε ωθούνται στην επετεία, είτε στρατολογούνται από τους αντάρτες.
Τα τελευταία χρόνια, γίνονται συστηματικές προσπάθειες καταπολέμησης του φαινομένου με τη συνεργασία της πολιτείας με την UNICEF, αλλά και άλλους φορείς που διεξάγουν καμπάνιες ευαισθητοποίησης σε ολόκληρο το έθνος.
Πηγή: Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια: