ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Προσαγωγές και τραυματισμός στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων»


Μοίρασαν φαγητό σε αστέγους.
Με δύο προσαγωγές και τον τραυματισμό ενός πολίτη έληξε η πρώτη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» για το 2012, στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση έληξε μετά από επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ στις 7.30 το απόγευμα.
Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να προσέρχονται μετά τις τέσσερις το απόγευμα στην πλατεία και οι διαδηλωτές γύρω στις 5.30 το απόγευμα έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας -και το χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- που επανήλθε στην κυκλοφορία μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι «αγανακτισμένοι» μοίρασαν φαγητό σε αστέγους. Κεντρικό τους σύνθημα ήταν «να φύγουν κυβέρνηση-τρόικα». Κατά την απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα και συνθήματα κατά της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: