ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αρνήθηκε bonus 1 εκατ. στερλινών!


Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Στίβεν Χέστερ αποφάσισε να μην λάβει ένα επίδομα ύψους σχεδόν 1 εκατ. λιρών, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για το μπόνους στη Βρετανία, οι πολίτες της οποίας αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία ελέγχεται κατά το 83% από το κράτος μετά την "διάσωσή" της το 2008, είπε ότι ο Χέστερ δε θα λάβει την έκτακτη αυτή αμοιβή σε μετοχές, το ύψος της οποίας εξόργισε πολλούς βρετανούς οι μισθοί των οποίων έχουν παγώσει ενώ οι τιμές αυξάνονται.
Ο μισθός του Χέστερ είναι 1,2 εκατ. λίρες σε ετήσια βάση. Η απόφαση ακολουθεί την παρόμοια ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της RBS Φίλιπ Χάμπτον.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, να επιτίθενται στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να αξιώνουν συζήτηση στη βουλή για το θέμα. Το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, επίσης επέκρινε την καταβολή της έκτακτης αμοιβής, ενώ ακόμη και μέλη των Τόρις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παροχή του μπόνους αυτού.
Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν καλωσόρισε την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για μια «λογική και καλοδεχούμενη απόφαση που επιτρέπει στον Στίβεν Χέστερ να επικεντρωθεί στην πολύ σημαντική δουλειά που έχει να επιστρέψει τα δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στην RBS».
Οι δικοι μας θα τα επαιρναν και χωρις να το δικαιούνταν

Δεν υπάρχουν σχόλια: