ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο Πρόεδρος και το ελβετικό ρολόι των 55.000 ευρώ

Κυριακή 15 Απριλίου. Ο Νικολά Σαρκοζί πραγματοποιεί προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού, την ώρα όπου ο Σοσιαλιστής αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ απευθύνεται σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του στο κάστρο της Βενσέν. Ο Πρόεδρος-υποψήφιος σφίγγει εκατοντάδες χέρια, οι τηλεοπτικές κάμερες καταγράφουν κάθε του κίνηση. Κάποια στιγμή, λοιπόν, τον «πιάνουν» να βγάζει γρήγορα το ρολόι που φοράει και να το κρύβει στην τσέπη του. Το γαλλικό Ιντερνετ παίρνει φωτιά: Φοβήθηκε άραγε μήπως τον κατηγορήσουν ακόμη μία φορά για επίδειξη πλούτου; ή μήπως πέσει θύμα κλοπής, όπως ο Τζορτζ Μπους στα Τίρανα το 2007; Διότι πρόκειται για ένα ρολόι από λευκόχρυσο της ελβετικής μάρκας Patek Philippe, αξίας 55.000 ευρώ - του το έκανε δώρο η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι τον Ιανουάριο του 2008. Ο Σαρκοζί κλήθηκε να δώσει χθες εξηγήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο France Inter. Υποστήριξε ότι μέσα στον συνωστισμό και στις χειραψίες το κούμπωμα του ρολογιού άνοιξε. «Είναι ένα δώρο από τη σύζυγό μου που έχει για μένα συναισθηματική αξία. Δεν ήθελα να το χάσω», δικαιολογήθηκε. Στις αρχές της προεδρίας του, ο Σαρκοζί φορούσε Rolex, το οποίο έβγαλε μήπως και απαλλαγεί από το παρωνύμιο «ο Πρόεδρος των πλουσίων». Το Rolex δεν κόστιζε πάνω από 7.000 ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: