ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βούλιαξαν το πλοίο - φάντασμα του τσουνάμι


φωτορεπορτάζ:Βούλιαξαν το πλοίο - φάντασμα του τσουνάμι
Η ιστορία αυτού του πλοίου θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο: ένα αλιευτικό που παρασύρθηκε από τεράστιο τσουνάμι και για έναν χρόνο περιπλανήθηκε στα κύματα του Ειρηνικού χωρίς πλήρωμα, χωρίς κυβερνήτη, χωρίς φώτα. Κίνδυνος-θάνατος δηλαδή για τα περιπλέοντα πλοία, στις δυτικές ακτές του Καναδά. Η πρώτη σκέψη μόλις εντοπίστηκε, στις 23 Μαρτίου, ήταν να ρυμουλκηθεί. Δεν ήταν όμως όσο απλό φαινόταν. Αφενός μια τέτοια επιχείρηση θα κόστιζε πολύ ακριβά και αφετέρου ο άνθρωπος που θα τολμούσε να επιβιβαστεί στο σαπιοκάραβο θα έβαζε σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή του. Εχοντας εξαντλήσει λοιπόν όλα τα περιθώρια, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αποφάσισε να ανοίξει πυρ εναντίον του «Ryou-Un Maru» με πολυβόλο 25 χιλιοστών. Το πλοίο-φάντασμα πήρε πρώτα φωτιά, μετά πήρε κλίση και στο τέλος βυθίστηκε. Ετσι, τελείωσε και η ιστορία του, αφήνοντας ευχαριστημένους όλους τους πρωταγωνιστές. Περισσότερο από όλους δε, το ευχαριστήθηκε ο ιάπωνας ιδιοκτήτης. Eξάλλου το προόριζε για .παλιοσίδερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: