ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ποσο δικιο ειχε ο Κύρτσος



kirtsos «Ηλίθιο» αποκαλούσε ο κ. Γ. Κύρτσος τον κ. Κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές του 2000 και δεν έκρυβε ότι έπρεπε να αντικατασταθεί από τη θέση του προέδρου της ΝΔ. Φρόντισε λοιπόν ο «Κωστάκης» μέσω του κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη και του Μιλτιάδη Εβερτ να αντικαταστήσει τον σεμνό και ταπεινό δημοσιογράφο από τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» (οι δύο «Νέστορες» της Δεξιάς ήταν στο ΔΣ του Ιδρύματος Βουδούρη που λάμβανε τις αποφάσεις για τον Τύπο).
 
Σημειώνω ότι πριν από τις εκλογές του 2000 ο κ. Καραμανλής είχε προτείνει στον κ. Κύρτσο να εκτεθεί στη Β' Πειραιώς ως αντίπαλος του κ. Κ. Λαλιώτη, κάτι που ο δημοσιογράφος αρνήθηκε.
Δέκα και πλέον χρόνια μετά, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος πρότεινε τον φωτογενή κ. Κύρτσο για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, αλλά ο κ. Αντ. Σαμαράς προτίμησε τον καλύτερα «συνεννοήσιμο» κ. Ι. Μιχελάκη, ο οποίος έχει το επιπλέον προσόν ότι τα μικρά παιδιά τρώνε αμέσως το φαγητό τους μόλις τον βλέπουν στην τηλεόραση.
Τελικά ο κ. Κύρτσος, ακριβώς όπως οι γεροντοκόρες που ύστερα από παραξενιές ετών παντρεύονται τον τελευταίο διαθέσιμο, έγινε ο εκπρόσωπος του κ. Καρατζαφέρη.
Ετσι ολοκληρώθηκε μια προσφορά στην πολιτική που ξεκίνησε το 1977, όταν ο κ. Κύρτσος διαγράφηκε από το ΚΚΕ επειδή στην προσυνεδριακή διαδικασία έθεσε το θέμα της συνεργασίας τής τότε ΕΣΣΔ με τη χούντα της Αργεντινής στη λογική της «πλανητικής αποχουντοποίησης». Δύο χρόνια νωρίτερα στη Βοστώνη συμμετείχε σε διαδήλωση με σύνθημα «Εξω οι ΗΠΑ από την Ελλάδα». Σύντροφοι και συνοδοιπόροι σε εκείνη τη διαδήλωση ο κ. Ν. Νανόπουλος (σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Eurobank), ο κ. Στ. Θωμαδάκης (πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) και... ο κ. Λουκάς Παπαδήμος!
Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: