ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ομόφωνη απόφαση: Να μην στηθούν κάλπες στα νησιά για τις βουλευτικές εκλογές


Π. Βαφίνης - Γ. Μιχελής - Ν. Πλωμαρίτης
Κοινή επιστολή, μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων έστειλαν οι 3 δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων προς την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία κοινοποιούν στους πολιτικούς αρχηγούς, στους βουλευτές του νομού, στην περιφέρεια και στον ΕΟΤ και στην οποία αναφέρουν:
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Μετά τις ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβούλων, των Φορέων και των κατοίκων των νησιών των Β. Σποράδων με αφορμή την αίτηση για την τροποποίηση των εαρινών δρομολογίων (έως 15 Ιουνίου 2012) της Hellenic Seaways από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τις Β. Σποράδες, αλλά και με αφορμή για την κατάσταση, που επικρατεί στα δρομολόγια της ΝΕL (έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις 15-4-2012 ως όφειλε) οι τρείς Δήμαρχοι των...
θιγόμενων νησιών (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου) και οι κάτοικοι αυτών σας επισημαίνουν τα εξής:
1. Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι Δήμαρχοι τις προθέσεις των εταιριών ως προς την πολιτική των δρομολογίων τους και να βρίσκονται ξαφνικά και απροειδοποίητα προ τετελεσμένων γεγονότων.
2. Είναι αδιανόητο να συζητούμε για τουριστική ανάπτυξη και να μην γνωρίζει ο επισκέπτης των νησιών μας πότε και αν θα επιστρέψει στον τόπο του από τις διακοπές του.
    3. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια τον χειμώνα και να κόβονται στο μισό, τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος. Για τους παραπάνω λόγους και εάν θέλετε πράγματι την ανάπτυξη, σας καλούμε να ασχοληθείτε με το θέμα της ακτοπλοΐας και ιδιαίτερα με την διαδικασία κατάρτισης των δρομολογίων, προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.
Σας ενημερώνουμε ότι αν γίνει η αποδοχή της αίτησης της Hellenic Seaways και δεν αποκατασταθούν (ξεκινήσουν) τα δρομολόγια της ΝΕL, οι κάτοικοι των νησιών θα προβούν στις επόμενες ενέργειες:
α) στο κλείσιμο των Δήμων
β) στην απαγόρευση προσέγγισης των πλοίων των εταιρειών στα λιμάνια των νησιών και
γ) να μην στηθούν οι κάλπες στα νησιά για τις βουλευτικές εκλογές.
Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν ομόφωνα τόσο από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Εκπροσώπους-Προέδρους των φορέων, όσο και από όλους τους κατοίκους των νησιών που παρευρέθηκαν στις συναντήσεις.
Κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε να προβείτε σε ενέργειες που θα προστατέψουν και θα στηρίξουν το κοινό συμφέρον και την επιβίωση των νησιών των Β. Σποράδων.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία θέλετε.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ????