ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Και εδω φταίει το μεγάλο κράτος;



Vivid Power, το νέο κανόνι στην αγορά ηλεκτρισμού...

"Κερασάκι στην τούρτα" το νέο φέσι στον ΛΑΓΗΕ λόγω των οφειλών της βουλγαρικής εταιρείας.
Μετά την υπόθεση Energa-Hellas Power και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε για τις στρεβλώσεις στην αγορά λιανικής ηλεκτρισμού, ένα νέο κανόνι επαναφέρει στο προσκήνιο τα ασφυκτικά προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την βουλγαρική εταιρεία Vivid Power EAD, η οποία έχει συγκεντρώσει οφειλές ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ στον ΛΑΓΗΕ (λειτουργός της αγοράς ηλεκτρισμού) και 1,5 εκατ. ευρώ προς τον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς).
Η Vivid Power EAD απέκτησε άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την ελληνική αγορά στα τέλη του 2007 για να αγοράζει ενέργεια από το ελληνικό σύστημα και να πραγματοποιεί εξαγωγές προς την Τουρκία.Η άδεια αυτή τροποποιήθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από αίτηση, λόγω αλλαγής στη μετοχική της σύνθεση. Με βάση την τελευταία έγκριση της 15ης Δεκεμβρίου, η Vivid Power διαθέτει εξαετή άδεια εμπορίας για ενέργεια ισχύος 100MW.
ΑΔΜΗΕ και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση θα ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές και η ένωση των ευρωπαίων διαχειριστών ENTSO αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση εταιρειών εμπορίας EFEET.

Δεν υπάρχουν σχόλια: