ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μεσα -εξω , μεσα- εξω,τι θα γίνει; Θα μεινει μεσα να ησυχάσουμε;



1Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης Γ. Κουρής ο οποίος συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 307.000 ευρώ. Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου προκειμένου η πλευρά του εκδότη να προσκομίσει αποδείξεις ότι έχει κινήσει διαδικασίες για υπαγωγή σε ρύθμιση, όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος στο δικαστήριο. Παρουσίασε μάλιστα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει κάνει από τις 30/3 αίτημα για υπαγωγή σε ρύθμιση.

Ο κ. Κουρής υποστήριξε ακόμα ότι το δημόσιο του χρωστάει πολλά λεφτά (15 δισ. δρχ. φώναζε κατά την προσαγωγή του με χειροπέδες) και ότι η κρίση έχει χτυπήσει τόσο πολύ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου τα μισά θα έχουν κλείσει.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου τον περίμεναν απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter, οι οποίοι και μέσα στο δικαστήριο φώναξαν ότι έχει να τους πληρώσει από 10 ως 12 μήνες. Μόλις βγήκε είπε: «Τραβήξτε τώρα κάποια ωραία πλάνα και έχω και μια ανακοίνωση να κάνω. Σήμερα εξαιτίας κάποιων λίγων ανεγκέφαλων τελείωσε το Alter. Σήμερα τελείωσε το Alter. Πούλησα δυο κτήματα 10 εκατ. ευρώ και τα φάγατε», με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι εργαζόμενοι του απάντησαν "εσύ και ο φίλος σου ο Γιαννίκος τα φάγατε" κάποιοι χειροκροτούσαν ειρωνικά και του φώναζαν «μπράβο». «Η εποχή Ανδρέα πέρασε, ήρθε η ώρα του Κορυδαλλού», του φώναξαν φεύγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: