ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ανατριχιαστικές ομολογίες κανίβαλων στην Βραζιλία

Αφίσα από την ταινία Hannibal Rising (wallpapersweb.com)

Ρίγη ανατριχίλας προκαλούν οι φρικιαστικές μαρτυρίες τριών συλληφθέντων στην Βραζιλία που ομολόγησαν ότι ανήκαν σε σέκτα στα πλαίσια της οποίας δολοφονούσαν ανθρώπους και έτρωγαν τις σάρκες τους για «εξαγνισμό». Δυο από τα θύματά τους βρέθηκαν θαμμένα στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν.

Ένας άνδρας και δύο γυναίκες συνελήφθησαν στην πόλη Γκουαρανιούνς, στην πολιτεία Περναμπούκο, στη βορειοανατολική Βραζιλία, κατηγορούμενοι για την δολοφονία τουλάχιστον δυο γυναικών. Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι ανήκουν σε μια σέκτα και ομολόγησαν ότι έφαγαν τις σάρκες των θυμάτων τους, εξασκώντας ένα είδος τελετουργικού κανιβαλισμού για τον "εξαγνισμό του πνεύματος".
Ο Ζόρζε ντα Σιλβέιρα, 51 ετών, η Ιζαμπέλ Πιρές, 51 ετών, κι η Μπρούνα ντα Σίλβα, 25 ετών, είχαν δημιουργήσει σύμφωνα με τις αρχές, μια σέκτα την οποία ονόμαζαν "Καρτέλ" με σκοπό να "εξαγνίσουν τον κόσμο και να μειώσουν τον πληθυσμό". Είχαν σκοπό να σκοτώνουν τρεις γυναίκες το χρόνο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ομάδα φαίνεται ότι προσέλκυε θύματα ζητώντας μπέιμπι-σίτερ και προσφέροντας ικανοποιητική αμοιβή, ενώ τα θύματα επιλέγονταν διότι "ένα πνεύμα τους έλεγε ότι ήταν κακοί άνθρωποι".

"Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις πράξεις της τριάδας, με σχεδιαγράμματα και στοιχεία για τον κανιβαλισμό, βρέθηκαν σε ένα βιβλίο 50 σελίδων (με τίτλο "Οι σχέσεις ενός σχιζοφρενούς ) γραμμένο από τον ντα Σιλβέιρα, ο οποίος έχει [πανεπιστημιακό] δίπλωμα και μαύρη ζώνη στο καράτε", είπε ο εκπρόσωπος.
"Οι τρεις έτρωγαν σάρκες των θυμάτων τους για τον εξαγνισμό του πνεύματός τους", πρόσθεσε, ενώ όπως μεταδίδει το BBC μια εκ των συλληφθέντων παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τις σάρκες θυμάτων για να φτιάξει πίτες τις οποίες στην συνέχεια φέρεται να πούλησε .
Δύο πτώματα βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο του σπιτιού όπου διέμεναν και πιστεύεται πως ανήκουν σε δύο γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί πρόσφατα: της Αλεξάντρας Φάλκαου, 20 ετών, και της Ζιζέλε ντα Σίλβα, 30 ετών. Και οι δύο είχαν επισκεφθεί το σπίτι των υπόπτων πριν να εξαφανιστούν.
Ένα κορίτσι πέντε ετών που βρέθηκε με τους τρεις κανίβαλους, πιστεύεται ότι είναι κόρη θύματος. Το παιδί τέθηκε υπό την προστασία δικαστή αρμόδιου για υποθέσεις ανηλίκων ώσπου να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια.
Η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους από έναν λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας μιας αγνοούμενης με συναλλαγές που είχαν γίνει αφού είχε εξαφανιστεί. Κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα όπου έγιναν οι αγορές είχαν καταγράψει τα πρόσωπα των υπόπτων.

Αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν άλλη μια γυναίκα σε γειτονική πόλη, ενώ οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο οι κανίβαλοι να ευθύνονται και για τις δολοφονίες άλλων 6 γυναικών στην ίδια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: