ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αυτή η σοκαριστική φωτογραφία που τράβηξε ο Massoud Hossaini για το AFP κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το 2012.

Η 12χρονη Tarana-το όνομα της σημαίνει Μελωδία-ουρλιάζει μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας μέσα στο πλήθος, σε τζαμί στην Καμπούλ, στις 6 Δεκεμβρίου του 2011. Η Ταράνα  είχε πάει στο τζαμί με την οικογένεια της για τη σιιτική ημέρα της Ashura. Από τα 17 μέλη της οικογένειας της που είχαν πάει εκείνη την ημέρα στο τζαμί, τα επτά σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους και ο αδελφός της. "Μόλις κατάφερα να σηκωθώ, είδα ότι όλοι γύρω μου ήταν στο έδαφος, ματωμένοι. Φοβήθηκα, φοβήθηκα πολύ", είπε η 12χρονη.
Magnify Image

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που ήταν η πιο θανατηφόρα στην Καμπούλ τα τελευταία τρία χρόνια. Την ίδια ημέρα ένας δεύτερος βομβιστής προκάλεσε το θάνατο 10 ακόμη ανθρώπων στην  πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: