ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ατομικές συμβάσεις στον Κωτσόβολο: Τόσο φθηνές όσο... πουθενά!





















Τις παράνομες και εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις στα καταστήματα Κωτσόβολος καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, με αφορμή τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4046/12, προσπαθεί να επιβάλει παράνομα και εκβιαστικά ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μείωση αποδοχών κατά 12%. Εκπρόσωποι της επιχείρησης κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους στις 10.00 το βράδυ, τους επέδειξαν σχέδιο ατομικής σύμβασης εργασίας, καλώντας τους να το υπογράψουν μέσα σε 12 ώρες!
Η Ομοσπονδία απαιτεί από τον ΣΕΛΠΕ να παρέμβει στη διοίκηση της εταιρείας Κωτσόβολος απαιτώντας να σταματήσει το παιγνίδι ώς την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση εργασίας, ενώ προαναγγέλλει προσφυγή στον υπουργό Εργασίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: