ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ούτε η Λαγκάρντ πληρώνει φόρους!

Ούτε η Λαγκάρντ πληρώνει φόρους!
Με αιχμη τη φοροδιαφυγη στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε σε πρόσφατες δηλώσεις της, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως δεν λυπάται τους Έλληνες γιατί δεν πληρώνουν τους φορους τους. Αλλά ούτε και η ίδια πληρωνει φόρους!

Πολίτες αλλά και νομικοί ανέδειξαν μέσω του διαδικτύου το γεγονός πως η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ετήσιες αποδοχές 380. 939 ευρώ, δεν πληρωνει φόρο ούτε ένα ευρώ.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ειδικού καθεστώτος μεταχείρισης που επιφυλάσσεται για όσους εργάζονται σε διεθνείς φορείς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tout sur les Impots, το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης ισχύει από το 1961 με τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης. Η Συνθήκη ορίζει ότι οι «διπλωμάτες εξαιρούνται κάθε καταβολής εισφοράς και φόρου». Μάλιστα αυτό δεν αφορά μόνο το μισθό που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι αυτοί αλλά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: