ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν οτι με τις δηλώσεις τους ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό και τις κάνουν


Άπαντες στην χώρα παραδέχονται οτι δηλώσεις σαν αυτές της Λαγκάρντ και των Μέρκελ-Σόιμπλε ενισχύουν την Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα. Για να καταλάβεις, όμως, το σκεπτικό του καθενός πρέπει να γνωρίζεις σε ποια λογική βαδίζει. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι όλοι οι παραπάνω είναι ηλίθιοι ή άμαθοι απο προεκλογικές εκστρατείες, πολιτικοί είναι και αυτοί και καλύτεροι απ' τους δικούς μας. Άρα ποιο είναι το πραγματικό τους κίνητρο και γιατί μας βομβαρδίζουν καθημερινά με σκληρές δηλώσεις περί ''ελληνικής υποταγής αλλιώς.....'';

Δυστυχώς για εμάς, όλοι οι Ευρωπαίοι, Βόρειοι και Νότιοι θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν μπορούν να το πουν καθαρά στα πλαίσια της ''ευρωπαϊκής αλληλεγγύης'' αλλά γνωρίζουν οτι το ελληνικό πρόβλημα δεν λύνεται. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει, η απομόνωση του καρκίνου κοστίζει λιγότερο απο την συνεχή και αποτυχημένη θεραπεία. Γνωρίζουν οτι ο Έλληνας ασθενής πεθαίνει και δεν θέλει να κρατηθεί στη ζωή. Πιστεύουν οτι καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί ή δεν θέλει να εφαρμόσει όλα αυτά που ισχύουν στο σύνολο της υπόλοιπης Ευρώπης και αναφέρομαι στα διαρθρωτικά μέτρα, κανένα απ' αυτά δεν προχώρησε. Τα μόνα που εφαρμόστηκαν ήταν τα ''εύκολα'' για τους πολιτικούς, η περικοπή μισθών-συντάξεων κατά τα άλλα το μνημόνιο ήταν νεκρό γράμμα.

Το καλύτερο σενάριο περιλαμβάνει απόφαση της ίδιας της χώρας να κόψει δεσμούς με την Ευρώπη. Η πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές. Ενδεχόμενη πρωτιά του στις 17 Ιουνίου, θα είναι η καλύτερη είδηση για τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Και πριν καν ο Τσίπρας προλάβει να φέρει τον νόμο-κατάργηση του μνημονίου στην βουλή, θα τον προλάβουν τα κακά μαντάτα απ' τις Βρυξέλλες: ''Η Ευρώπη, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελληνικών εκλογών τερματίζει το πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας καθώς το θεωρεί αποτυχημένο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την παροχή εγγυήσεων στις ελληνικές τράπεζες και θα ενισχύσει τα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθιστώντας το σύστημα πανίσχυρο''.

Αυτή η λιτή ανακοίνωση θα σημάνει την διεθνή απομόνωση της χώρας και την θωράκιση της υπόλοιπης Ευρώπης. Η παγκόσμια οικονομία έχει ήδη προεξοφλήσει την ελληνική εκδίωξη και την διαφοροποιεί απο τα ιταλικά και ισπανικά προβλήματα. Την ευθύνη για όλα αυτά την έχει το σύνολο των κομμάτων που δεν θέλει την Ελλάδα κυρίαρχη και σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ακόμα και τώρα, στο και πέντε των διεθνών εξελίξεων, την προτιμά καθηλωμένη και υποταγμένη σε συντεχνίες και ψηφοθηρικές λογικές του στυλ ''ψήφισε με και εγώ....''. Φυσικά καμία πολιτική δύναμη δεν θα το παραδεχτεί ποτέ και όλοι μαζί θα πορευτούμε όπως-όπως μέχρι τελικής κοινωνικής ενηλικίωσης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: