ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά στο Λιμάνι

Στη διενέργεια επτά διεθνών δημόσιων ανοικτών διαγωνισμών για την προμήθεια, εγκατάσταση, έναρξη λειτουργίας και συντήρηση ισάριθμων φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp προχωρεί ο ΟΛΠ.
Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί αποτελούν τμήματα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Λιμένος Πειραιώς, συνολικής εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 4.386 MWp σε διάφορα σημεία του επιβατικού και εμπορικού λιμένα.
Για τα έργα έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ οι αναγκαίες αιτήσεις και μελέτες. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 3.253.460 ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Σημειωτέον ότι η ΟΛΠ ΑΕ καταβάλλει ετησίως στη ΔΕΗ για ηλεκτρική ενέργεια 3,6 εκατ. ευρώ.
Οπως είναι γνωστό, από το 2010 έχει εγκριθεί σειρά φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, οι οποίες δικαιώνουν τους στόχους της ΟΛΠ ΑΕ ως κύριου χρήστη πράσινης ενέργειας. Παράλληλα με τα έργα αυτά, επαναπροκηρύσσεται δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για το ενεργειακό πεδίο όλου του λιμανιού και τη μελέτη εκ νέου του φωτιστικού του πεδίου με νέα οικολογικά φωτιστικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: