ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Tokyo Skytree: Εγκαίνια για τον υψηλότερο πύργο του κόσμου

tokyo-sky-tower1
Εγκαινιάζεται στο Τόκιο ο υψηλότερος πύργος του κόσμου και μόνο σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι.
Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν ήδη στη σειρά κάτω από τη βροχή στην είσοδο του Tokyo Skytree, ύψους 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο.
Ο ουρανοξύστης που βρίσκεται στο ανατολικό Τόκιο έχει δύο παρατηρητήρια στα 350 και στα 450 μέτρα και θέα 360 μοιρών της μεγαλούπολης.
22TH_TOKYO_SKY_TRE_1090419f
«Ελπίζω πως ο Tokyo Skytree θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού και θα αποτελέσει το κίνητρο που θα δώσει ζωή στις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας οι οποίες επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Τακέσι Μαέντα.
Ο Tokyo Skytree μπήκε το Νοέμβριο στο βιβλίο των Ρεκός Γκίνες ως ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Πύργο της Καντόνας, ύψους 600 μέτρων. Το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο είναι το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πύργο εκτιμά πως οι επισκέπτες θα φτάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: