ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ξεφτηλισε τους Ελληνες. Να δοθει βορά στην Χ.Α. Ετσι θα βρει δουλεια και ενας Ελληνας προπονητης που θα υποδειξει ο Μπεος και ο Ψωμιάδης

Μας ξεφτίλισε, να απελαθείΤις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος, προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, φαντάζομαι πως τις έχετε διαβάσει. Άλλωστε, (και) σήμερα αποθεώνεται από το σύνολο του αθλητικού Τύπου, αν και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ο Πορτογάλος μας ξεφτίλισε ως λαό και το σωστό θα ήταν να ζητήσουμε την απέλασή του.
Είπε αυτό που όφειλε να πει κάθε Έλληνας πολιτικός (από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο), χωρίς να είναι Έλληνας, χωρίς να είναι πολιτικός. Χρειάστηκε ένας ξένος να πει στους Ευρωπαίους ότι "στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλα και άπαντες οφείλουν να τη σέβονται. Η Δημοκρατία ήρθε από εκεί και τόσες άλλες αρχές και επιστήμες διδάχθηκαν από τους Έλληνες, που έχουν τεράστια υπερηφάνεια και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Αυτό που μας εμπνέει δεν είναι τα σχόλια τέτοιου τύπου, αλλά η τεράστια ιστορία της Ελλάδας. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα".
Ξένος; Ο ίδιος δήλωσε -σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αισθάνονταν αν συναντούσε την Εθνική Πορτογαλίας- "αυτή τη στιγμή είμαι Έλληνας και δεν καταλαβαίνω την ερώτηση"…
Ο Σάντος μας ξεφτίλισε ως χώρα και ως λαό. Γιατί εμείς ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε πολιτικούς που είτε έσκυψαν τη μέση (όσο δεν πάει άλλο) μπροστά στη Μέρκελ, είτε προχώρησαν ακόμα πιο πολύ, βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα ενός λαού που αποτελείται από τεμπέληδες και λαμόγια.
Ο Σάντος μας ξεφτίλισε ως χώρα και ως λαό. Γιατί εμείς ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τη Χρυσή Αυγή, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα "έξω όλοι οι ξένοι", δηλώνει ξεκάθαρα "όλοι οι μετανάστες είναι παράνομοι". Άρα, έξω κι αυτός. Δηλώνει πως "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι", άρα ντροπή του να δηλώνει "Έλληνας".
Ο Σάντος μας ξεφτίλισε ως χώρα και ως λαό. Γιατί έδειξε πως κάποιοι που δεν γεννήθηκαν σε ελληνικό μαιευτήριο, που δεν είχαν Έλληνες γονείς, μπορούν να σεβαστούν περισσότερο αυτόν τον τόπο, από εμάς τους ίδιους. Κι όπως λένε κι αυτοί που ξέρουν γράμματα και αγαπάνε τις τέχνες "όταν δεν πάει καλά μια παράσταση την κατεβάζεις, δεν αλλάζεις το κοινό". Άρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους Έλληνες...
Βεβαίως, ο λαός μας έχει πολλά… κουσούρια:
- Μπορεί ταυτόχρονα να αποθεώνει τον Σάντος (να τον λατρεύει) και να ψηφίζει αυτόν που με θράσος του είπε "μαζί τα φάγαμε", αντί να του ζητήσει συγνώμη γι' αυτά που εκείνος και η παρέα του έφαγαν.
- Μπορεί ταυτόχρονα να φοβάται την επιστροφή στη δραχμή και να αψηφά τα χημικά και το ξύλο των ΜΑΤ.
- Μπορεί ταυτόχρονα να ψηφίζει για να μην βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην φύγει από το ευρώ και να βγάζει εμπνευσμένα συνθήματα κατά των Γερμανών, της Μέρκελ, όλων όσων τον ενοχλούν.
- Μπορεί να είναι φιλήσυχος, να υποστηρίζει με θέρμη πως είναι άνανδρο να χτυπά ένας άντρας μια γυναίκα, να είναι σταθερά κατά της βίας και υπέρ του διαλόγου και να πριμοδοτεί τον Κασιδιάρη, γιατί "καλά της έκανε"...
Δακρύζει με λόγια σαν αυτά του Πορτογάλου προπονητή, βρίζοντας τον αλλοδαπό γείτονά του γιατί έχει δυνατά τη μουσική, χρησιμοποιώντας την έκφραση "γύρνα στην πατρίδα σου βρωμιάρη, όλοι εδώ ήρθατε" και συμπληρώνει "γεια σου ρε μάγκα Σάντος".
Δεν είναι καλό και φρόνιμο να βρίζεις τον λαό, οπότε είναι προτιμότερο να απελαθεί αυτός ο Πορτογάλος, που με τα λόγια και τον τρόπο που πανηγυρίζει θα μας φέρει μπελάδες. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τα πράγματα μέσα μας. Για όλα φταίνε οι ξένοι, κλείστε τα σύνορα και φτιάξτε ναρκοπέδια να μην μπαίνει κανείς μέσα

απο τον Λ   Κογκαλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: