ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Στην Μπαρτσελόνα ο 9χρονος «Ιρλανδός Μέσι»

Ένας 9χρονος πιτσιρικάς είναι το πρόσωπο που έχει τραβήξει τις τελευταίες μέρες τα βλέμματα στη Βαρκελώνη. Ο λόγος για τον Ζακ Γκίλσεναν ο οποίος, χάρη στην εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, κέρδισε μια θέση στην περίφημη «μασία» των Καταλανών και το προσωνύμιο «Ιρλανδός Μέσι».
 Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εντοπίστηκε αρχικά από την Τότεναμ σε ένα καλοκαιρινό καμπ που διοργάνωνε η λονδρέζικη ομάδα στην Αυστραλία. Η οικογένεια Γκίλσεναν ετοίμαζε τις βαλίτσες της για την αγγλική πρωτεύουσα, όμως τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή.
Ένας σκάουτερ από τον ισπανικό σύλλογο εκτίμησε το ταλέντο του μικρού Ζακ και του πρότεινε να πάει στην Ισπανία και να δοκιμαστεί εκεί. Στον αγώνα που συμμετείχε πέτυχε 7 γκολ και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έτριβαν, φυσικά, τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Ο ταλαντούχος νεαρός, ο οποίος ξεχώρισε ανάμεσα σε 400 παιδιά που δοκιμάστηκαν στα καμπ των «μπλαουγκράνα», πρόκειται τώρα να μετακομίσει με την οικογένειά του στην καταλανική πρωτεύουσα, όπου θα γίνει μέλος της σπουδαιότερης ακαδημίας ποδοσφαιριστών του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: