ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τα ίδια και τα ίδια

Ισπανία

Ισπανία: Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση στάσης πληρωμών

«Δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία για να πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο, την ώρα που τα εργατικά συνδικάτα της χώρας έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι «Πρέπει να πούμε τα πράγματα όπως έχουν», σημείωσε ο Μοντόρο απευθυνόμενος στους Ισπανούς …βουλευτές οι οποίοι πρέπει να υιοθετήσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, ενώ κατήγγειλε και «την κληρονομιά» της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
«Πρέπει να παραιτηθούμε από αυτά που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν», απάντησε ο ισπανός υπουργός στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που επικρίνει τα μέτρα λιτότητας της δεξιάς κυβέρνησης, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση για φέτος του δώρου των Χριστουγέννων για τους δημόσιους υπαλλήλους και η μείωση του επιδόματος ανεργίας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, χθες Τετάρτη, ο Μοντόρο είχε υπογραμμίσει ότι αν δεν αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, «κινδυνεύουν οι μισθοί» των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αυξήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 80 κινητοποιήσει σε όλη την Ισπανία.
Οι Βρυξέλλες επέβαλαν στη χώρα σκληρά μέτρα με αντάλλαγμα τη βοήθεια που θα δοθεί στις ισπανικές τράπεζες και η οποία θα φτάσει έως και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Παρουσιάζουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν να χρηματοδοτούμαστε καλύτερα, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο εξωτερικό μας χρέος (…) το οποίο μας κάνει να διατρέχουμε κίνδυνο στους κόλπους της Ευρώπης, στους κόλπους του ευρώ», υπογράμμισε ο Μοντόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: