ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Εκμηδενίζουν τις ζωές των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 κρατώντας τους στην ανεργία 4 χρόνια μετά



 
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010: Εκδίδεται εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας με την οποία μένουν αδιόριστοι 621 διοριστέοι εκπαιδευτικοί με ΦΕΚ οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά από το 1998 και μετά, όποτε και υπάρχει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, διοριστέοι του ΑΣΕΠ μένουν αδιόριστοι, παρόλο που το ΦΕΚ του διορισμού τον ορίζει χρονικά μέχρι την 31/8/10!
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010: Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ στις 20/10/10 για τον διορισμό όλων όσων έχουν οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ εντός του 2009. Κι όμως το Υπ. Παιδείας δεν μας διορίζει, γιατί όπως λέει ο κύριος Γενικός δεν υπάρχουν κονδύλια για αυτό. Τον επόμενο μήνα διορίστηκαν 400 κυρίες της πρώην Ολυμπιακής στο Υπ. Παιδείας, ενώ για τους διοριστέους του ΑΣΕΠ δεν υπήρχαν κονδύλια. Προφανώς, οι αεροσυνοδοί είναι αναγκαιότερες για την λειτουργία των σχολείων από τους εκπαιδευτικούς, καθώς στόχος της κυρίας υπουργού ήταν να απογειώσει την εκπαίδευση!!!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010: Τόσο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Διορισμών του ΥΠΕΣ, όσο και η τμηματάρχης της ίδιας διεύθυνσης αναγνωρίζουν την σε βάρος μας αδικία ,αλλά δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια για να την θεραπεύσουν. Αντίθετα, στο Υπ. Παιδείας ο σύμβουλος του κ. Γενικού και η διευθύντρια του γραφείου του, προτείνουν, αντί για διορισμό, να μας δώσουν τα μόρια μας στον νέο ΑΣΕΠ και να διοριστούμε, αν και εφόσον πετύχουμε εκ νέου καλή σειρά σε αυτόν.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010: Ο διευθυντής της διεύθυνσης διορισμών σε έγγραφο του προς εμάς μας ενημερώνει πως είμαστε διορισμένοι! Οι πιστώσεις μετά από έρευνα μας είχαν μεταφερθεί αλλού!
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011: Η διευθύντρια της διεύθυνσης διορισμών αναγνωρίζει το λάθος της, χωρίς να κάνει κάτι να το διορθώσει. Άλλωστε στο Παιδείας ποιος διοικητικός τιμωρείται για λάθη του; Οι μόνοι που τιμωρούνται, και χωρίς να φταίνε, είναι πάντα οι εκπαιδευτικοί! 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011: Η κυρία Υπουργός και η κυρία Υφυπουργός μας υπόσχονται πως φέτος θα διοριστούμε και θα λήξει η περιπέτεια μας. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις αυτές δεν τηρήθηκαν ποτέ!
ΜΑΡΤΙΟΣ 2011: Εκδίδεται η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ της 1/03/11, όπου οι διορισμοί στην Παιδεία αναλαμβάνονται από το ΥΠΕΣ και παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους διορισμούς των διοριστέων του 2009. Οι κύριοι της Διεύθυνσης Διορισμών συνεχίζουν να μας αρνούνται το δικαίωμα του άμεσου διορισμού μας και απλά μας αναγνωρίζουν πως έχουμε θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού, το οποίο κάποτε θα ενεργοποιηθεί. Αντίθετα, διορίζονται 400 υπάλληλοι της Βουλής, επειδή η προκήρυξη τους είχε γίνει το 2009, πριν ψηφιστεί το μνημόνιο. Για τους εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008 υπάρχουν δύο μέτρα κα δύο σταθμά!!!
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011: Για πρώτη φορά δηλώνεται πως θα διοριστούμε με βάση τις ανάγκες. Να υπενθυμίσουμε πως το μόνο επίσημο έγγραφο που αναφέρεται σε εκπαιδευτικές ανάγκες είναι το έγγραφο που στέλνεται στον ΑΣΕΠ για να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός. Παράλληλα αρχίζουν μετατάξεις από τον ΟΣΕ, τον ΕΟΝ, την ΟΕΔΒ και τον ΕΣΚ, οι οποίες με στοιχεία της τρόικας ξεπέρασαν τους 1500, ενώ οι 621 εναπομείναντες διοριστέοι του ΑΣΕΠ παραμένουν στα αζήτητα. Το Παιδείας έχει την δυνατότητα να κάνει διορισμούς διδακτικού προσωπικού για τις ανάγκες των σχολείων, αλλά αντί για αυτούς η πολιτική ηγεσία βρίσκει ανοιχτές πόρτες για να  προβεί στην τακτοποίηση «ημετέρων». Συμπέρασμα: όταν το Παιδείας μιλάει για ανάγκες εννοεί τακτοποίηση πολιτικών υποχρεώσεων άλλων υπουργείων!
ΜΑΗΣ-ΙΟΥΝΗΣ 2011: Η κ. Υπουργός δηλώνει σε συνέντευξη τύπου πως φέτος θα διοριστεί το δεύτερο κύμα των διοριστέων του ΑΣΕΠ, το οποίο έμεινε αδιόριστο. Το νέο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μας ζητά τα αριθμητικά στοιχεία των εναπομεινάντων διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ. Τα στέλνουμε και αποδεικνύεται πως το Παιδείας τα είχε δηλώσει λανθασμένα και επαυξημένα. Το αξιοθαύμαστο είναι πως το Διοικ. Μεταρρύθμισης του κ. Ρέππα δηλώνει στην τρόικα εν γνώσει του τα λανθασμένα στοιχεία και όχι τα ορθά, που έλαβε από εμάς, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών του 2011-2012. Η κ. Διαμαντοπούλου για άλλη μία φορά τα κατάφερε, μας άφησε αδιόριστους χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία!
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011: Η εγκύκλιος διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών αφήνει για τρίτη χρονιά αδιόριστους 420 διοριστέους του ΑΣΕΠ, ενώ η κ. Διαμαντοπούλου δεν δίνει κανένα χρονοδιάγραμμα διορισμού μας, αν και το υποσχέθηκε σε συνέντευξη τύπου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: Αρχίζουν οι διορισμοί και οι μετατάξεις στις διοικητικές υπηρεσίες των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωράς, οι οποίοι στο σύνολο της τριετίας 2010, 2011 και 2012 ξεπερνούν τους 600, βάση των σχετικών στοιχείων της τρόικας. Γι αυτά, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία αποτελείται από πανεπιστημιακούς, δεν λέει τίποτα. Παράλληλα διορίζονται οι τελευταίοι διοριστέοι στο Υπουργείο Οικονομικών και οι μόνοι αδιόριστοι-διοριστέοι σε όλο το δημόσιο παραμένουν οι 420 του παιδείας. Τα ρουσφέτια των μετατάξεων συνεχίζονται στο υπουργείο Παιδείας. Αυτό είναι πλέον το μόνο ανοιχτό σε διορισμούς στο δημόσιο, αφού η βουλή γέμισε και δεν χωράνε άλλοι «ημέτεροι». Το σχέδιο είναι γνωστό, καθώς οι μισθοί στο Παιδείας είναι πενιχροί, όλοι αυτοί οι κύριοι μετά την κρίση θα επιστρέψουν στις παχυλές αμοιβές των παλιών τους θέσεων. Ενώ, η δική μας τύχη είναι προδιαγεγραμμένη: οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί μέχρι εξαντλήσεως τους θα παραμένουν αιχμάλωτοι, για να καλύπτουν νομικά τις ρουσφετολογικές προσλήψεις!!!
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012: Αποκαλύπτεται από την νέα κυβέρνηση υπέρβαση 12.000 διορισμών στο Δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο κυρίως στους ΟΤΑ, χωρίς προκήρυξη από το ΑΣΕΠ! Τα στοιχεία προοιωνίζουν τον δραστικό περιορισμό προσλήψεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποτελούν τα συνήθη θύματα των πελατειακών σχέσεων. Ταυτόχρονα, το Παιδείας γίνεται και Αθλητισμού, οπότε αναλαμβάνει τις μετατάξεις στις υπηρεσίες του όλων των αθλητικών οργανισμών που θα κλείσουν. Αυτό είναι πλέον η ταφόπλακα στους διορισμούς των εκπαιδευτικών!!!
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012: Η ταφόπλακα μπαίνει και επίσημα με την κοινοποίηση μόλις 225 διορισμών εκπαιδευτικών. Από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ στην πραγματικότητα διορίζονται μόνο 24 στην πρωτοβάθμια, ενώ οι 48 της δευτεροβάθμιας είναι αυτοί που κλήθηκαν πέρυσι και δεν παρουσιάστηκαν, δηλαδή είναι ασεπίτες φαντάσματα! Η ηγεσία του Παιδείας μπορεί να καυχιέται πως είναι τα καλύτερα παιδία της τρόικας, μας εκμηδένισαν!!!
 
Εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: