ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αγρότης δάγκωσε μέχρι θανάτου την κόμπρα που του επιτέθηκε


Νεπάλ: Αγρότης δάγκωσε μέχρι θανάτου την κόμπρα που του επιτέθηκε 
Αφού σκότωσε το φίδι συνέχισε τις καθημερινές του ασχολίες σα να μη συνέβη τίποτα
 
Μπορεί να έχουμε ακούσει ότι τα φίδια τσιμπούν συχνά ανθρώπους, και πολύ περισσότερο σε μια χώρα όπως το Νεπάλ όπου αφθονούν, ωστόσο ένας ψύχραιμος και θαρραλέος αγρότης από την ορεινή αυτή χώρα της Ασίας απέδειξε ότι μπορεί να συμβεί και το… αντίθετο.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη σε ένα χωριό σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Ο αγρότης, που εργαζόταν εκείνη την ώρα στον ορυζώνα του, δέχτηκε τσίμπημα από κόμπρα, την οποία και κατάφερε να σκοτώσει ανταποδίδοντάς της το τσίμπημα με μία αποφασιστική δαγκωνιά!

«Ένας γητευτής φιδιών μου είχε πει αν με τσιμπήσει φίδι, να το τσιμπήσω κι εγώ μέχρι θανάτου και δε θα πάθω τίποτα», είπε ο Μοχάμεντ Σαλμοντίν σε δημοσιογράφο του BBC. «Όταν συνειδητοποίησα ότι με είχε τσιμπήσει φίδι, πήγα στο σπίτι να πάρω έναν φακό και είδα ότι ήταν κόμπρα. Έτσι, την δάγκωσα μέχρι θανάτου.», προσθέτει με ψυχραιμία.

Αφού κατάφερε να σκοτώσει το φίδι, ο Σαλμοντίν συνέχισε ακάθεκτος τις καθημερινές του ασχολίες σα να μη συνέβη τίποτα ενώ δέχτηκε ιατρική βοήθεια μόνο αφότου η οικογένειά του, οι γείτονες και η αστυνομία τον έπεισαν να πάει στο νοσοκομείο.

Τώρα έχει πλέον λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ δε θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την πράξη του καθώς το ερπετό που σκότωσε δεν ανήκε στα προστατευόμενα είδη. Ήταν μια κοινή κόμπρα, όπως τόσες άλλες που υπάρχουν στο Νεπάλ, μια χώρα που διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό φιδιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, άλλωστε, κάθε χρόνο παρουσιάζονται στο Νεπάλ περίπου 20.000 περιπτώσεις δαγκώματος φιδιού, οι περισσότερες από τις οποίες εντοπίζονται στην πεδιάδες της περιοχής Τεράι στα ανατολικά, και έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 1.000 άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους ετησίως.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: