ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τρομοκρατησαν τον κόσμο,ξαναβγηκαν με κάλπικο νόμο και .......όλα μέλι γάλα

Υπεγράφη ο συμβιβασμός μεταξύ του Δημοσίου και της Siemens

Με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ολοκληρώθηκε και επίσημα η συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens, για την οποία η Αριστερά κυρίως, έχει ασκήσει έντονη κριτική. Μάλιστα τη Δευτέρα θα συζητηθεί η σχετική επερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για αυτόν τον εξωδικαστικού συμβιβασμό.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών κρίνει ότι με την εν λόγω συμφωνία το Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικά οφέλη σε δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται συμψηφισμός απαιτήσεων της Siemens έναντι του Δημοσίου, χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων και φορέων, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Επιπλέον μέσω της συμφωνίας ορίζεται ότι η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Ακόμη ορίζεται ότι αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή, αλλά και ότι εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών σε πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

Η ενυπόγραφη Συμφωνία, που -όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ- δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων, θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή, όπως προβλέπεται στο ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α΄ 86) και ειδικότερα στο άρθρο 324 για την έγκριση του Σχεδίου «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε., εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία και υπέγραψε την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: