ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εκδιώχθηκε Γερμανίδα αθλήτρια λόγω ρατσιστικών πεποιθήσεων

nadja-drygalla-2-540x304Eιπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, όμως το θέμα του ρατσισμού και των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων ενός αθλητή είναι πραγματικά πολύ σοβαρό, όταν εκπροσωπεί μια ολόκληρη χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα της Nadja Drygalla το αποδεικνύει.

Μια μέρα μετά την κατάκτηση της έβδομης θέσης με την οκτάκτωπο γυναικών της Γερμανίας η 23χρονη αθλήτρια από το Ρόστοκ εκδιώχθηκε από το ολυμπιακό χωριό, επειδή έχει δεσμό με μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, ενώ και η ίδια φέρεται να ασπάζεται τις ίδιες απόψεις, οι οποίες δεν συνάδουν φυσικά με τα ολυμπιακά ιδεώδη.
Πριν οι Γερμανοί πάρουν την τελική τους απόφαση υπήρχαν εκτεταμένες και έντονες συζητήσεις με την αθλήτρια παρουσία του αθλητικού διευθυντή της γερμανικής κωπηλατικής ομοσπονδίας Μario Woldt. Όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αποστολής Michael Vesper ο αποκλεισμός της οφείλεται στο ότι η προσωπική της ζωή είναι αντίθετη με τις αξίες του ολυμπισμού.
Η γερμανική ομοσπονδία κωπηλασίας (DRV) θα αποφασίσει μετά το τέλος των ολυμπιακών αγώνων αν θα επιβάλλει τιμωρία στην 23χρονη κωπηλάτρια. «Θα επιδιώξουμε να κάνουμε άλλη μια συνάντηση μαζί της μέσα στον Αύγουστο και στη συνέχεια θα δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Siegfried Kaidel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: