ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Independent: O Έλληνας ζητιάνος ξανάρχισε την επαιτεία. "Πάμε μια τουμπα Αντωνάκη, Θα σου πετάξουν κανα ευρώ


Independent: O Έλληνας ζητιάνος ξανάρχισε την επαιτεία

Ένα διόλου θετικό άρθρο δημοσίευσε η Independent για τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τίτλο "Ο Έλλην ασθενής βγήκε ξανά στη γύρα''. Στο άρθρο αναφέρεται η επιθυμία του Α. Σαμαρά για επιμήκυνση τουλάχιστον δύο χρόνια.
Το άρθρο αναφέρει πως  αναζωπυρώνονται οι φήμες που θέλουν την Ελλάδα να λαμβάνει άλλα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την οικονομική της ανάκαμψη και ο συντάκτης αναρωτιέται "Γιατί μετά από τόσα δισ. ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι". Δίνει τη δική του απάντηση, αναφερόμενος σε τρεις λόγους. Ένας είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν επί δύο μήνες ακυβέρνητη μετά τις εκλογές του Μαΐου. Δεύτερος λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων έχουν μέχρι στιγμής υπάρξει απογοητευτικά, αφού από τις αποκρατικοποιήσεις έχει αποκομίσει μόλις 2 δισεκατομμύρια, ενώ τρίτον τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η τύχη της χώρας θα κριθεί στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Angela Merkel και στο κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορέσει να πείσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο συντάκτης σχολιάζει: "Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: