ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ιβόν Τσεκ: Αυτή είναι η ομογενής δασκάλα που έσωσε 18 νήπια

ivon

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στης προτοφανούς τραγωδίας στο Κονέκτικατ που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα. . Η ελληνικής καταγωγής Ιβόν Τσεκ  χάρη στο θάρρος της και την ψυχραιμία της έσωσε 18 νήπια και τρεις συναδέλφους της από τα πυρά του 20χρονου Ανταμ Λάντζα που εισέβαλε οπλισμένος  στο σχολείο Σάντι Χουκ και αφαίρεσε τη ζωή, συνολικά, από 27 άτομα, εκ των οποίων τα 20 ήταν μικρά παιδιά.
 
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος περιέγραψε πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε από τα πυρά του δράστη τουλάχιστον 18 παιδιά.
 
Με το άκουσμα των πυροβολισμών, οι οποίοι ακούγονταν σε όλο το σχολείο μιας και η Διεύθυνση άνοιξε αμέσως τα μεγάφωνα προκειμένου να ειδοποιηθούν για τον κίνδυνο οι δάσκαλοι και οι μαθητές που βρίσκονταν στις πιο απομακρυσμένες αίθουσες του σχολείου, πήρε 18 παιδιά της Δ' τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Εκεί έμειναν επί 45 λεπτά μέχρις ότου αποσοβηθεί εντελώς ο κίνδυνος.

 «Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο πατέρας Καρλούτσος.
 
Μια άλλη νεαρή δασκάλα η Κέιτλινγκ Ρόιγκ, κατάφερε να σώσει άλλους 15 μαθητές κρύβοντάς τους στην τουαλέτα. «Πίστευα ότι θα πεθάνουμε όλοι» είπε η δασκάλα αναφερόμενη στις τρομακτικές στιγμές που έζησε.

Η νεαρή δασκάλα αφού κλείδωσε τα παιδιά στην τουαλέτα, έσπρωξε ένα έπιπλο πίσω από την πόρτα, την κλείδωσε και έσβησε το φως. «Τους είπα να κάνουν απόλυτη ησυχία, φοβόμουν πως αν ο ένοπλος έμπαινε μέσα θα μας άκουγε και θα πυροβολούσε. Τους είπα ότι απ' έξω υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Κάποια παιδιά άρχισαν να κλαίνε, τα χάιδεψα και τους είπα ότι θα περάσει».

Ενα από τα παιδάκια ζήτησε τη μαμά του, ένα άλλο όμως έδωσε κουράγιο στη δασκάλα του: «Εγώ κάνω καράτε, θα σας βγάλω έξω», της είπε χαρακτηριστικά.

«Τους είπα: να ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους πολύ. Πίστευα ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα άκουγαν γιατί θα πεθαίναμε όλοι», συνέχισε η Ρόιγκ, συγκρατώντας με δυσκολία τους λυγμούς της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ABC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: