ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυμα κατά της παιδικής εργασίας από δρομείς στην Αθήνα




Σε μια Αθήνα γεμάτη κόσμο που είχε βγει να χαρεί τον ωραίο Κυριακάτικο καιρό, μια ομάδα δρομέων της Πρωτοβουλίας «Τρέχοντας για τα παιδιά στο Δρόμο» τρέξαμε το μεσημέρι της 16ης Δεκέμβρη 2012, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με το μήνυμα «Μη δίνετε χρήματα στα παιδιά στο δρόμο. Μη συντηρείτε την παιδική εργασία….».

Η ΑΡΣΙΣ, στην οποία δίνονται τα χρήματα που συγκεντρώνουν οι δρομείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, παίρνοντας μέρος σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, βρίσκεται τακτικά με εθελοντές της σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν, να κάνουν ένα διάλειμμα, να παίξουν και να χαρούν. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και οι οικογένειές τους να υποστηριχθούν για να μην τα οδηγούν στο δρόμο. Σήμερα, στις δύο πόλεις περίπου 250 παιδιά έχουν εντοπιστεί από στελέχη της ΑΡΣΙΣ να επαιτούν, να πουλάν χαρτομάντηλα ή άλλα αντικείμενα και να παίζουν μουσική για να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα.

Όμως, το βάρος της οικονομικής κρίσης που χτυπάει πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες, δεν θα πρέπει να πέσει στους ώμους των παιδιών.
Και οι δρομείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία επιχειρούν να δυναμώσουν ένα μήνυμα στην κοινωνία, που συνοψίζεται στο σύνθημα:

«Σχολείο και παιχνίδι για τα παιδιά, Χρήματα και δουλειά για τους μεγάλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: