ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Οριστική καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη


Οριστική καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (video)Οριστική καταδίκη για τον-οριστικά πλέον έκπτωτο περιφερειάρχη-Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο ο Άρειος Πάγος καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, είχε καταδικαστεί δύο φορές πέρυσι για την υπόθεση αυτή από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Προσέφυγε τότε στο ανώτατο δικαστήριο κατά της απόφασης αυτής, αλλά το μόνο που πέτυχε είναι η τελεσίδικη καταδίκη του.
Οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφασή τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε γιατί μείωσε πρόστιμο 89 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο για νοθεία καυσίμων, σε 5 χιλιάδες ευρώ.
Ο Ψωμιάδης είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ο πρατηριούχος ήταν ασθενής βαριά και το έκανε από την καλή του την καρδιά, όμως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε κατ' επανάληψη συλληφθεί να νοθεύει τα καύσιμα.
Το "Κουτί της Πανδώρας", θύμισε με video, τη στήριξη που είχε στα δύσκολα ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε οριστεί και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα, στις εκλογές του Ιουνίου-την εποχή που λόγω αυτής της υπόθεσης ήταν έκπτωτος από το αξίωμα του και καταδικασμένος από το δικαστήριο.
 | E-Radio.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: