ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αυτός 90 ετών, εκείνη 15!

Αυτός 90 ετών, εκείνη 15!
Είναι μια θλιβερή ιστορία, όμως δεν είναι η μοναδική στη Σαουδική Αραβία. Ο γάμος ενός 90χρονου Σαουδάραβα με μια 15χρονη έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο 90χρονος πλήρωσε 17.000 δολάρια για να αποκτήσει το 15χρονο κορίτσι και την πρώτη νύχτα του γάμου τους το κορίτσι ήταν τόσο σοκαρισμένο που κλείδωσε τον ηλικιωμένο άντρα της έξω από την κρεβατοκάμαρα και στη συνέχεια δραπέτευσε, πηγαίνοντας πίσω στην οικογένειά της.
Ο 90χρονος τώρα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν επιστρέψει η νύφη θα επιχειρήσει να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε για να την παντρευτεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ανήλικες δίνονται σαν προϊόν σε άντρες που θέλουν νεαρή νύφη. Χιλιάδες κορίτσια κάτω των 14 ετών περνούν τα ίδια και οι οικογένειές τους με χαρά δέχονται να δώσουν τη συγκατάθεση για να πάρουν χρήματα.
Μετά από τη συγκεκριμένη ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιοότητας όλο και περισσότεροι κινητοποιούνται υπέρ της επιβολής ελάχιστου ορίου ηλικίας για γάμο. Οι αρχές της χώρας πραγματοποιούν αργά αλλά σταθερά βήματα υπέρ μίας τέτοιας νομοθεσίας.
.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: