ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Δειτε τι έλεγαν οι ψευτες κατα την παράδοση της γέφυρας

Πριν 2,5 χρόνια εγκαινιάστηκε η γεφυρα που καταστράφηκε σήμερα. Κοστισε 1.585.000 €
Ας δούμε τι έγραφε ο τοπικός τύπος και το ΑΠΕ  την  20 Ιουλίου του 2009 το απογεύμα λίγο μετά τα εγκαίνια.  Είχε προηγηθεί τελετή με κουστωδίες “παράγοντες” δεκάρικους  λόγους ανταλλαγές συγχαρητηρίων  κορδέλες και τα γνωστά. Είναι λίγους μήνες πριν τις εκλογές…
Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Αγιόκαμπου από τη Νομαρχία Λάρισας
Εγκαινιάστηκε χθες από τη Νομαρχία Λάρισας η γέφυρα Αγιοκάμπου παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώη, του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Αγοραστού, και τοπικών φορέων του Νομού. Εγκαινιάστηκε χθες από τη Νομαρχία Λάρισας η γέφυρα Αγιοκάμπου παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώη, του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Αγοραστού, και τοπικών φορέων του Νομού.
Για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τα παράλια του Νομού Λάρισας έκανε λόγο ο Νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός.
«Τα άγνωστα παράλια του Νομού Λάρισας γίνονται πλέον γνωστά και επιθυμητά και προσελκύουν τους τουρίστες πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός.
Η Νομαρχία Λάρισας με σειρά παρεμβάσεων κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη των παραλίων του Νομού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ο Νομάρχης τη δημοπράτηση της Παράκαμψης του Γερακαρίου, του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου, τα προσεχή εγκαίνια της Παράκαμψης του Κόκκινου Νερού και του Λιμανιού του Αγιοκάμπου, τα έργα των αναπλάσεων σε μεγάλο μέρος της παραλίας του Αγιοκάμπου, του Δρόμου της Ποταμιάς.
Σημαντικό έργο που σηματοδοτεί την είσοδο σε μία άλλη εποχή χαρακτήρισε τη γέφυρα Αγιοκάμπου ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Χρ. Ζώης.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης για ενίσχυση της Περιφέρειας με αρμοδιότητες και πόρους.
Χρήσιμο έργο που δίνει άλλη προοπτική στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε τη γέφυρα Αγιοκάμπου ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κ.Αγοραστός.
Για διαρκή και δημιουργική συνεργασία με τη Νομαρχία Λάρισας μίλησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μελιβοίας κ. Αν. Γκουντάρας, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατασκευή της γέφυρας στην περιοχή σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα δίνουν ανάσα προοπτικής και ανάπτυξης στα παράλια του Νομού.
Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου μίλησε ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας κ. Π.Ηλιάδης αλλά και για τη σπουδαιότητα του αφού όπως είπε μεταξύ άλλων εκτός από αισθητικής πλευράς λύνει οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών.
Γέφυρα Αγιόκαμπου
Είναι μία κρεμαστή γέφυρα στη θέση “Πλατανόρεμα” ή “Πουρί Αγιοκάμπου” στο δρόμο που συνδέει τον Αγιόκαμπο με τη Βελίκα.
Η γέφυρα που κατασκευάστηκε λύνει σημαντικά προβλήματα, τόσο κυκλοφοριακά, όσο και προβλήματα ενδεχόμενων πλημμυρών, είναι ιδιαίτερης αισθητικής (τύπου Καλατράβα) και έχει γίνει ήδη σημείο αναφοράς για τα παράλια του νομού.
Το συνολικό κόστος του έργου είναι 1.585.000 €
Η κρεμαστή γέφυρα έχει μήκος 33,60 μέτρων, με μεικτή κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος και χάλυβα. Συγκεκριμένα η πλάκα της γέφυρας και η θεμελίωσή της αποτελούνται από οπλισμένο σκυρόδεμα και η ανάρτησή της από χάλυβα υψηλής αντοχής. Επιπλέον για την κατασκευή της έγιναν εργασίες που αφορούν τις προσβάσεις προς τη γέφυρα (εργασίες οδοποιίας), ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας, θωράκιση των προσβάσεων από την πλευρά της θάλασσας, κιγκλιδώματα και τέλος, γκρέμισμα της παλιάς γέφυρας και καθαρισμός του ρέματος.
Το συνολικό πλάτος της γέφυρας είναι 14,60 μ και το οδόστρωμα έχει πλάτος 8 μέτρων.
Έχει δύο πεζοδρόμια με έκαστο πλάτος 3.30 μ. και ελεύθερο ύψος φορέα κοίτης:2,20-2,30 μ.
Η νέα γέφυρα, χάρη στο μεγάλο της άνοιγμα, σε σχήμα άρπας δεν έχει μεσόβαθρα και ως εκ τούτου δεν εμποδίζει τη ροή του χειμάρρου, σε αντίθεση με την παλιά γέφυρα που λόγω των πλημμυρών μεταφέρονταν κορμοί δένδρων, κλαδιά και άλλες φερτές ύλες οι οποίες εξαιτίας των μικρών ανοιγμάτων της, λειτουργούσαν ως φράγμα εμποδίζοντας την έξοδο των υδάτων προς τη θάλασσα.
Στη χθεσινή τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμη ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Ε.Χαρμάνης, ο διοικητής Θεσσαλίας της Π.Υ κ. Π. Γάτος, οι αντινομάρχες Κ. Πρεζεράκου, Χ. Καλομπάτσιος, Β. Ντόκος, ο δήμαρχος Κραννώνα Κ.Κρτσαφλέκης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Π. Νάνης, ο λιμενοσταθμάρχης Αγιοκάμπου Κ. Αναγνωστούλης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ κ. Αθ. Αγγέλης, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: