ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ρωσική ποτοαπαγόρευση


Κόβουν τη μπύρα στη Ρωσία για να περιορίσουν τους αλκοολικούς


Η Ρωσία περιορίζει από σήμερα τις πωλήσεις μπύρας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αλκοολισμού που πλήττει τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως ο αλκοολισμός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε κάθε πέντε θανάτους αντρών στη Ρωσία, ο ένας έχει προκληθεί από κατάχρηση αλκοόλ. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 6%.
Ο νόμος που ισχύει από σήμερα 1η Ιανουαρίου περιορίζει τον αριθμό των σημείων απ'όπου πωλείται μπύρα και απαγορεύει την πώλησή της από τις 11 το βράδυ ως τις 8 το πρωί.
Επίσης, οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη αυξήσει την ελάχιστη τιμή για τη βότκα και έχουν απαγορεύσει τις διαφημίσεις οινοπνευματωδών ποτών στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: