ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εconomist: Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις στο κόσμο

tokyo2008-0038
Το Τόκιο αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση των πόλεων με το υψηλότερο κόστος διαβίωσης παγκοσμίως, κλέβοντας τα σκήπτρα από τη Ζυρίχη, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα του Economist Intelligence Unit για τον Φεβρουάριο 2013.
Ο αποπληθωρισμός, η εξασθένιση του γεν και η άνοδος των τιμών παγκοσμίως δεν εμπόδισαν τις ιαπωνικές πόλεις Τόκιο και Οσάκα να καταλάβουν τις δύο υψηλότερες θέσεις της κατάταξης.
Ακολουθούν το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο τεσσάρων θέσεων χάρη στην ανατίμηση του αυστραλιανού δολαρίου. Στην τέταρτη θέση η Μελβούρνη ισοβαθμεί με το Όσλο της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του EIU, τις 11 από τις 20 πρώτες θέσεις κατέχουν ασιατικές πόλεις, ενώ η Ευρώπη περιορίζεται σε 8 θέσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση αύξησης του κόστους διαβίωσης στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.
Καμία πόλη της Βόρειας Αμερικής δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη 20άδα. Στην 21η θέση συναντάται το Βανκούβερ του Καναδά (στην 21η θέση) και ακολουθούν το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη (27η θέση).
Εντυπωσιακή είναι η άνοδος της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας, η οποία αναρριχήθηκε κατά 25 θέσεις στην ένατη θέση. Πρόκειται για την ακριβότερη πόλη της αμερικανικής ηπείρου. Τις κατώτερες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν οι πόλεις της Νότιας Ασίας.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: