ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκτόνησε ο Ότο Μπέισεμ ιδιοκτήτης της Media Markt

otto-beisheim

Πιθανότατα η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχε, ώθησε τον  89χρονο ιδιοκτήτη της Media Markt, Οτο Μπέισεμ, να θέσει τέλος στη ζωή του, μέσα στο σπίτι του στη Βαυαρία.
 
Η περιουσία του Μπέισεμ σύμφωνα με το Forbes το 2012 ανερχόταν στα 3,3 δισ. δολάρια και η οποία τον κατέτασσε στη θέση 344 της λίστας του περιοδικού με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο αυτόχειρας βρισκόταν στη θέση 22 της συγκεκριμένης λίστας στη Γερμανία.

Ο Οτο Μπέισεμ ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1964 ως συνιδρυτής του ομίλου Metro. Αργότερα δημιούργησε πλήθος επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης ο πολυεκατομμυριούχος αυτόχειρας είχε υπηρετήσει στα SS κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που κράτησε κρυφό ως το 2006.

Επιπλέον, πριν από χρόνια είχε αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα καθώς δεν είχε κληρονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: