ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάλη . Δεν πουλάει όπως το string volley



Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η πάληΠαρελθόν θα είναι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και μετά η πάλη. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... φρεσκάρει τη λίστα των αγωνισμάτων. Ως αιτία της απόφασης αναφέρεται η πρόθεση της Επιτροπής να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ενός νέου αθλήματος στους Αγώνες.
Τα υποψήφια αθλήματα που διεκδικούν μια θέση στην Ολυμπιακή λίστα είναι πολλά: ανάμεσά τους το σκουός, το καράτε, η αθλητική αναρρίχηση, το γουέικμπορντ και άλλα. Η απόφαση για το ποιο τελικά θα είναι το άθλημα που θα συμπεριληφθεί στους Αγώνες του 2020 θα παρθεί κατά τη συνάντηση της ΔΟΕ στο Μπουένος Άιρες τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η εκτελεστική επιτροπή πήρε την απόφαση, αφού μελέτησε μια έκθεση της ΔΟΕ, όπου αξιολογούνταν κάθε ένα από τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στους Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι. Η επιτροπή έλαβε υπόψη της περισσότερα από τριάντα κριτήρια, ανάμεσα στα οποία η τηλεθέαση, οι πωλήσεις εισιτηρίων, η δημοφιλία αλλά και τα κρούσματα ντόπιγνκ.
Ανάμεσα στα αθλήματα "υψηλού κινδύνου" ως προς την απόσυρσή τους από τους Αγώνες ήταν το Μοντέρνο Πένταθλο και το Ταεκβοντό. Υπενθυμίζεται ότι στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο μπαίνουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το γκολφ και το ράγκμπι.
Το Σεπτέμβριο η ΔΟΕ, εκτός από το ποιο θα είναι το νέο ολυμπιακό άθλημα, θα αποφασίσει επίσης αν θα είναι τελικά η Κωνσταντινούπολη, η Μαδρίτη ή το Τόκιο που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες το 2020.
Πηγή: blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: