ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Γερμανία: Έλληνας μετανάστης έπεσε στη φωτιά κι έσωσε τρεις Τούρκους στην πολύνεκρη πυρκαϊά


Ένας Έλληνας μετανάστης έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες, καθώς ήταν ο πρώτος που αντελήφθη την πυρκαγιά, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι στις 10 Μαρτίου, κοντά στην Στουτγάρδη
Τον τίτλο «Ο Ελληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης για τον Χρήστο Κύρογλου, που έσωσε μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δύο εγγόνια της, ηλικίας 10 και 14 ετών.

Η φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία της συνοικίας Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη. Από την φωτιά, που κατέκαψε τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, κάηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά.
Ο Κύρογλου είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες.

Πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι - ρισκάροντας τη ζωή του. Εσπασε την πόρτα και έτσι βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών. Αλλά επέστρεψε για να σώσει το μωρό της, ηλικίας 6 ετών, και βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία. Ο Κύρογλου κατάφερε να σώσει την γιαγιά, και δύο παιδιά της οικογένειας.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν ενέργειες εμπρησμού σπιτιών Τούρκων στη Γερμανία» και ζήτησε από τις γερμανικές Αρχές να κάνουν τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το συντομότερο αυτή η τραγωδία.  

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: