ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Περίεργες συμπτώσεις" στην αναδιάρθρωση της Λαϊκής


Περίεργες συμπτώσεις στην αναδιάρθρωση της ΛαϊκήςΓια «περίεργες συμπτώσεις» με τον οίκο Alvarez & Marsal, ο οποίος εμφανίζεται «περιέργως» πίσω από μισθωμένες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων σημειώνεται «σύγκρουση συμφερόντων», έγινε λόγος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυριακάτικης εφημερίδας “Καθημερινή” της Κύπρου, το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας γνωστοποίησε ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσπάθησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της Λαϊκής προ δύο μηνών, μέσω του οίκου Alvarez & Marsal.
Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας αρνήθηκε να αποδεχτεί την ενέργεια αυτή, αφού όπως υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, «κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, μιας και ο ίδιος οίκος ανέλαβε την έρευνα για τις ευθύνες στις τράπεζες».
Τα μέλη της Επιτροπής απευθύνθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρία, για τη δική του άποψη. Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως όντως δημιουργείται «σύγκρουση συμφερόντων» και το ΔΣ της Λαϊκής είχε κάθε δικαίωμα να μην αποδεχτεί να γίνει αναδιάρθρωση της τράπεζας, από τον συγκεκριμένο οίκο.
Η Κεντρική Τράπεζα έχει αναθέσει από τα τέλη του περασμένου χρόνου στον οίκο Alvarez & Marsal να διεξάγει έρευνα αν υπήρξε δόλος στην αγορά από τις κυπριακές τράπεζες ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά και για τους υπαίτιους.
Χθες ο διοικητής της Πανίκος Δημητριάδης, όταν ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την έρευνα, απάντησε ότι «το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: