ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

MΠΡΑΒΟ!!!!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ



Τρίτη φτωχότερη η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Λετονία είναι οι φτωχότερες χώρες ανάμεσα στα 27 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με συγκριτική έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Οικονομίας του Κίελου. Στον αντίποδα, το μικρότερο πρόβλημα φτώχειας αντιμετωπίζουν η Δανία, η Σουηδία, η Φιλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία, ενώ η Γερμανία βρίσκεται στην έβδομη θέση.
Το Ινστιτούτο ορίζει τη φτώχεια με βάση τους δείκτες της σχετικής εισοδηματικής φτώχειας, η οποία αφορά όσους έχουν εισόδημα κάτω του 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, της υποκειμενικής εισοδηματικής φτώχειας ή παράγοντα στέρησης και της οικονομικής στενότητας, η οποία περιγράφει τον βαθμό επάρκειας του εισοδήματος κάθε νοικοκυριού.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, εντονότερο πρόβλημα φτώχειας αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι ανύπαντροι γονείς και οι μετανάστες. Προτείνεται δε η λήψη μέτρων στον εργασιακό τομέα και η κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: