ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Μας αφήνουν στον δρόμο για 2.700 ευρώ!"


 
Στην Αθήνα σήμερα το δίκτυο επισφαλώς εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για να μη γίνει κατάσχεση του σπιτιού της οικογένειας Γ. Μπρεντάνου
 
Στην κατάσχεση σπιτιού οικογένειας ανέργων για οφειλή ύψους μόλις 2.790 ευρώ προχώρησε η ΔΟΥ Κηφισιάς! Σήμερα στις 4 το απόγευμα θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου ο πλειστηριασμός, με την κυβέρνηση να δείχνει ότι σκοπεύει να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της, αφαιρώντας περιουσίες από οικογένεις και ανθρώπους που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας.
 
    Πλειστηριασμός σπιτιού οικογένειας ανέργων από τη ΔΟΥ Κηφισιάς σήμερα
 
"Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ζούμε με 200-300 ευρώ", λέει στην "Α" ο Γιώργος Μπεντράνος ιδιοκτήτης του σπιτιού και πατέρας δύο παιδιών. "Η μεγάλη μου κόρη μένει με τον σύζυγό της, έχουμε όμως και ένα παιδάκι που πάει δευτέρα δημοτικού". Για χρόνια άνεργος και αυτός κι η γυναίκα του, τα βγάζουν πέρα "με τη σύνταξη της γιαγιάς"." Απλήρωτοι για μήνες οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, με το ζόρι πληρώνουμε την ΕΥΔΑΠ, ούτε συζήτηση για τηλέφωνο", μας λέει και ευγνωμονεί "όσους δείχνουν αλληλέγγυοι σε αυτή την κατάσταση. Οι δομές που έχουν δημιουργηθεί μας έχουν βοηθήσει σημαντικά με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα". Παρά τις δυσκολίες "με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ελπίζαμε ότι μπορούμε ν' αντέξουμε", μέχρι που τους βρήκε μια δυσάρεστη έκπληξη. "Πριν από δύο εβδομάδες πήραμε ένα ειδοποιητήριο από την εφορία για πλειστηριασμό του σπιτιού μας". Αιτία; "Ένα παλιό χρέος. Πριν από δέκα χρόνια χρωστούσαμε τρία νοίκια και η σπιτονοικοκυρά εκχώρησε το χρέος στο Δημόσιο. Από τότε μάς κυνηγάνε".
 
Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Μπρεντάνος έδινε, στερούμενος ακόμα και βασικά αγαθά, κάτι από τον οβολό του για να καλύψει το χρέος. "Είχα πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια 17.834 ευρώ". Ωστόσο, χρωστάει ακόμα 2.700, τα οποία αδυνατεί να συγκεντρώσει. "Υπάρχει η δυνατότητα διακανονισμού, καταβάλλοντας 150-180 ευρώ τον μήνα. Κατάφερα αυτή τη φορά να μαζέψω 120, όμως δεν μπορώ να δίνω σε μόνιμη βάση πάνω από 40-50 ευρώ τον μήνα".
 
Η ΑΥΓΗ, 24/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: