ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ηταν μόνος ,δεν ειχε και δουλειά οπότε του έστειλαν και παρέα.

Τι δεν καταλαβαίνεις? Ο υπουργός ΜΑΚ-ΘΡΑΚ θα έχει αναπληρωτή υπουργό!!

Τι δεν καταλαβαίνεις? Ο υπουργός ΜΑΚ-ΘΡΑΚ θα έχει αναπληρωτή υπουργό!!

Με αφορμή την δημιουργία 6 νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών οι κακές γλώσσες του Μαξίμου έπιασαν … δουλειά. Ο πρωθυπουργός, όπως ισχυρίζονται αυτές οι φαρμακόγλωσσες, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για έναν και μόνο λόγο: για να “αφαιρέσει” από τους κυρτωμένους ώμους του υπουργού ΜΑΚ-ΘΡΑΚ, ένα μεγάλο βάρος από τη πολλή δουλειά που του έχουν… αναθέσει και που νυχθημερόν τρέχει για να φέρει εις πέρας!
Τα μηνύματα εξάλλου που είχαν φθάσει τελευταία στο Μαξίμου ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητικά.
«Ο Θόδωρος θα καταρρεύσει από την πολλή δουλειά και από το πολύ άγχος», ανέφεραν τα σχετικά μηνύματα.
Μόλις ο πρωθυπουργός έγινε κοινωνός αυτής της… τραγωδίας που βιώνει ο υπουργός ΜΑΚ-ΘΡΑΚ, Θ. Καράογλου, συγκάλεσε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, έκτακτη σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ενώ φημολογείται πως έκανε και μια τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την τρόικα- για να πάρει το πράσινο φως- την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και μία με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Το θέμα, όπως κανείς ευκόλως αντιλαμβάνεται, ήταν ύψιστης σημασίας και έχρηζε άμεσης επίλυσης.
Οι συζητήσεις, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες,  ήταν δραματικές, αλλά στο τέλος όλοι συμφώνησαν: τροικανοί και ευρωπαίοι ηγέτες, μ΄ ένα στόμα μια φωνή είπαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή υπουργού στο Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς ανακουφισμένος από αυτή την εξέλιξη φώναξε αμέσως στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και του ζήτησε να φτιάξει άμεσα το σχετικό κείμενο για τη δημιουργία θέση αναπληρωτή υπουργού στο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ,  και μαζί μ΄ αυτή κι άλλες 5 που ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας.
Έστω και την τελευταία στιγμή μια τραγωδία, ανυπολόγιστων διαστάσεων, απεφεύχθη.
Ο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ θα μπορεί πλέον να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του, συνεπικουρούμενος μάλιστα από κάποιον αναπληρωτή υπουργό που θα ορίσει το Μαξίμου. Έτσι δεν θα κινδυνεύει να «πεθάνει» στη δουλειά.
Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν κι εύκολη δουλειά για έναν υπουργό να πηγαίνει σχεδόν κάθε μέρα σε διάφορα εγκαίνια και να κόβει κορδέλες. Όπως επίπονο είναι να τρέχει δεξιά και αριστερά σε εκθέσεις και δεξιώσεις και να χαμογελά μονίμως. Σαν τη Ντόρα Μπακογιάννη ένα πράγμα με το… διάσημο χαμόγελό της.
Τα ανέκδοτα όμως κάπου εδώ παίρνουν τέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον επικείμενο ανασχηματισμό ο Καράογλου θα χάσει τον υπουργικό του θώκο και τη θέση του θα καταλάβει, μάλλον, ο Σταύρος Καλαφάτης.
Συμπέρασμα: αν μη τι άλλο ο πρωθυπουργός απέδειξε πως έχει χιούμορ! Άκου θέση αναπληρωτή υπουργού στο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: