ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ! (Κ.ΤΖΑΒΑΡΑ)

Σουρεαλιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες, με την προκλητική παρουσία του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, στο τραπέζι της συζήτησης για την Ολυμπία Οδό, δίπλα στον αν. υπουργό Κ.Τζαβάρα, τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους τοπικούς παράγοντες και τους βουλευτές της Ηλείας. Ο νυν δήμαρχος Ζαχάρως φυσικά δεν παρέστη.

Σκηνές απείρου κάλλους στη σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό, με αφορμή την παρουσία του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως «Δεν κάλεσα τον κ. Χρονόπουλο εγώ. Ζητήστε εξηγήσεις από το διοργανωτή της σύσκεψης», είπαν χθες στην «Ε» ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Καραπάνος, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες, για την παρουσία του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως, στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Μαρίνος, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, «αρπάχτηκαν» για τα καλά με αφορμή ένα ραντεβού που υποτίθεται ότι είχε κλειστεί με τον πρωθυπουργό πριν από 120 ημέρες! Στο θέμα επενέβη ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αυτό το μείζον θέμα κι έγινε το… έλα να δεις.

Ο κ. Τζαβάρας επέμεινε λέγοντας πως «ο κ. Μαρίνος έχει αγωνία και πρέπει να τα πούμε όλα». «Σαφέστατα», απάντησε ο κ. Μαρίνος, «…πολύ μεγαλύτερη από εκείνους που κάνουν 120 ημέρες για να κλείσουν ένα ραντεβού με τον πρωθυπουργό και δεν το έκλεισαν». «Εχεις δίκιο, όλοι έχουμε δίκιο, αλλά με αυτές τις συγκυρίες είναι δύσκολο», απάντησε ο κ. Καφύρας, για να μπει στην κουβέντα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και να πει: «Ο πρωθυπουργός προχθές δεχόταν μέχρι και δημάρχους. Τις υποχρεώσεις του πρωθυπουργού τις αντιλαμβανόμαστε όλοι. Δείξαμε υπομονή, αλλά λύνει τα θέματα της Μεσσηνίας από τηλεφώνου και δεν μπορεί να δει την Ηλεία; Ο ρόλος σας, κ. Καφύρα, δεν είναι να δικαιολογείτε τους άλλους…».

Χθες οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν ότι ο απειλούμενος ακρωτηριασμός του οδικού άξονα, με τον περιορισμό του έργου μέχρι την Πάτρα, θα βυθίσει οριστικά τη δυτική Πελοπόννησο στην απομόνωση, την υστέρηση και την υπανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: