ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η Γερμανία δέχεται τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών από το 1995

Φωτογραφία αρχείου34.109 μετανάστες από την Ελλάδα το 2012

Η Γερμανία δέχεται τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών εδώ και μια 20ετία από τις πληττόμενες από την οικονομική κρίση χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι πέρυσι εισέρρευσαν στη Γερμανία 1.081 εκατομμύριο μετανάστες, σημειώνοντας αύξηση 13% από το 2011 και καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό από το 1995.
Φωτογραφία αρχείου  
Ο αριθμός των μεταναστών που προέρχονται από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία σημείωσε άνοδο της τάξης του 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Στη Γερμανία η ανεργία κυμαίνεται στο 6,9%, ενώ στην Ισπανία και στην Ελλάδα ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι άνεργος και η ανεργία των νέων φτάνει κοντά στο 60%.Το γεγονός αυτό την έχει καταστήσει εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό παρά τις δυσκολίες, όπως η γλώσσα.
Εντούτοις, η εισροή μεταναστών από χώρες της νότιας Ευρώπης εξακολουθεί να είναι κατά πολύ μικρότερη από εκείνη από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Συνολικά το 2012 πήγαν στη Γερμανία 34.109 άνθρωποι από την Ελλάδα και 29.910 από την Ισπανία, ενώ 176.367 μετανάστευσαν από την Πολωνία και 116.154 από τη Ρουμανία.
Πηγή:Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: