ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

@AdonisGeorgiadi ψεύτη κ συκοφάντη πού θα πας να κρυφτείς;

"@AdonisGeorgiadi ψεύτη κ συκοφάντη πού θα πας να κρυφτείς;" Ήταν το tweet του Κώστα Βαξεβάνη σε σχέση με τις συκοφαντίες του Άδωνι Γεωργιάδη για τον πρώτο ότι πληρώθηκε από την ΕΡΤ 104.000 ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.
Παραθέτουμε το κείμενο απάντηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη
104.000 ευρώ πήρε για 3 χρόνια ο Βαξεβάνης από την ΕΡΤ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ότι πραγματοποιείται μια σειρά συντονισμένων κινήσεων και δημοσιευμάτων ώστε να εμφανιστεί ο Κώστας Βαξεβάνης ως ένας πλούσια αμειβόμενος κρατικοδίαιτος παρουσιαστής της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που το κόστος της εκπομπής «Tο Κουτί της Πανδώρας» είναι αναρτημένο και στο «Διαύγεια» αλλά και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δημοσιεύματα, και κυρίως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας “Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζουν τον Κώστα Βαξεβάνη αμειβόμενο με 2 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ παρά τις διαψεύσεις και τα δημοσιευμένα στοιχεία.
 
Χρησιμοποιώντας την βουλευτική του ιδιότητα και για λόγους προσωπικής εκδίκησης (το ΗΟΤ DOC είχε αποκαλύψει οτι η σύζυγός του ήταν αντιπρόσωπος λογαριασμού στην HSBC που υπήρχε στη Λίστα Λαγκάρντ), ο κ. Γεωργιάδης έκανε ερώτηση στη Βουλή για το κόστος της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη στην ΕΡΤ. Μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ, για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως το συνολικό ποσό που έχει καταβάλλει η ΕΡΤ για 3 χρόνια για «Το Κουτί της Πανδώρας» είναι 1,5 εκ. ευρώ γεγονός που σημαίνει οτι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι η φθηνότερη παραγωγή της ΕΡΤ σε σχέση με τις ομοειδείς εκπομπές. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την μετοχική σύνθεση της εταιρείας παραγωγής.
 
 
Συγκεκριμένα, «Το Κουτί της Πανδώρας» και η εταιρεία παραγωγής έχουν παραδώσει στην ΕΡΤ 52 εκπομπές σε τρεις τηλεοπτικές σεζόν και από αυτές έχουν προβληθεί οι 49. Η αμοιβή του Κώστα Βαξεβάνη σύμφωνα με το αναλυτικό κοστολόγιο είναι 2.000 ευρώ ανά εκπομπή δηλαδή συνολικά για 52 εκπομπές έλαβε το ποσό των 104.000 ευρώ, μικτή αμοιβή για 3 χρόνια. Σημειωτέον ότι στην αμοιβή αυτή περιλαμβάνεται το κόστος αυτασφάλισης του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς η ΕΡΤ δεν δικαιολογεί της ασφάλεια του δημοσιογράφου.
 
 
Τη σκυτάλη των συκοφαντιών πήρε η εφημερίδα ESPRESSO, αναφέροντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της ότι «ο Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκ. από την ΕΡΤ».
Όλοι αυτοί που δημιούργησαν την ψιθυρολογία ότι τόσο ο Κώστα Βαξεβανης όσο και η δημοσιογραφική τους ομάδα δεν είναι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν την αλήθεια αλλά κρατικοδίαιτοι και υψηλά αμειβόμενοι θα απολογηθούν στη Δικαιοσύνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: