ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Καθηγήτρια πέθανε στην τάξη, γέννησε και... αναστήθηκε


 
Η Ερικα Νιγκρέλι, καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Μιζούρι Σίτι, ήταν στην 36η εβδομάδα της κύησής της και περίμενε πλέον τον «πελαργό» παραδίδοντας τα τελευταία μαθήματα πριν φτάσει στον τοκετό.
 
Ενώ ήταν μέσα στην τάξη της, εντελώς απρόσμενα κατέρρευσε, προκαλώντας σοκ σε μαθητές και συναδέλφους. Παρά το ότι της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση η Ερικα δεν επανήλθε, κάτι που συνεχίστηκε και μετά την άφιξη ασθενοφόρου και την εσπευσμένη μεταφορά της σε παρακείμενο νοσοκομείο.
 
Αμέσως οι γιατροί προχώρησαν σε μετά θάνατον καισαρική και κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο ζωντανή την κόρη της.
 
Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης οι γιατροί δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια αναζωογόνησης της Ερικα και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν.
 
Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διάσωσης οφείλεται στην εξειδικευμένη νοσοκόμα του σχολείου που έκανε μεθοδικά καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην γυναίκα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.
«Δεν φοβήθηκα ... ήξερα τι έπρεπε να κάνω και οι βοηθοί μου ήταν εκπληκτικοί», αρκέστηκε να σχολιάσει η Τζένιφερ Λονγκόρια για την συμβολή της.
 
Το μωρό και η μητέρα έμειναν επί τρεις μήνες στην μονάδα εντατικής θεραπείας και τώρα είναι μία χαρά.
 
 
Πηγή: Beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: