ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Oταν το 50ρικο για την ΕΡΤ θα αρχίσει να μας φαίνεται ότι ηταν μια χαρά.............






Απίθανες δικαιολογίες εφευρίσκουν οι Βρετανοί προκειμένου να μην καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος για την τηλεόραση του BBC.





Τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να αποφύγουν την ετήσια χρέωση του ανταποδοτικoύ τέλους χρησιμοποιούν οι Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.Κάποιος ιδιοκτήτης προσπάθησε να αποφύγει τη χρέωση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί την τηλεόρασή του μόνο ως λάμπα για να διαβάζει, ενώ κάποιος άλλος δήλωσε ότι πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να πληρώσει επειδή ο σκύλος του φέρεται να έχει συγγένεια με τον σκύλο της βασίλισσας. Αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές δικαιολογίες που θα δημοσιευθούν από την αρμόδια εταιρεία στο Youtube.
Στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό υποχρεούνται να καταβάλουν οι Βρετανοί κάθε χρόνο για τη νόμιμη χρήση τηλεόρασης. Η εταιρεία δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο με στόχο την ενημέρωση για τα κρούσματα παραβίασης. «Μερικές δικαιολογίες είναι πολύ αστείες, ενώ άλλες απαιτούν πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, αλλά το να σε πιάσουν χωρίς άδεια τηλεόρασης θεωρείται αδίκημα και δεν είναι καθόλου για γέλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στίβεν Φάρμερ. «Αποτελεί παράβαση του νόμου και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμο ύψους 1.000 λιρών»,πρόσθεσε.
Η επιχείρηση φέρεται να χάνει πάνω από 190 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο από τη μη καταβολή του τέλους.Την ίδια στιγμή στοιχεία της εταιρείας αποκαλύπτουν πως περισσότερα από 13.000 νοικοκυριά στη Βρετανία χρησιμοποιούν ακόμη ασπρόμαυρη τηλεόραση, ενώ τουλάχιστον 400.000 άτομα συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν τηλεόραση χωρίς να έχουν τη σχετική άδεια. Αλλες δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους παραβάτες είναι ο ισχυρισμός ότι η τηλεόραση δεν τους ανήκει, αλλά την έχουν κλέψει ή ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο τοπικό κατάστημα, επειδή έκλεψαν στο παρελθόν.Το τέλος για τη χρήση έγχρωμης τηλεόρασης στη Βρετανία κοστίζει 145,50 λίρες,ενώ η άδεια για ασπρόμαυρη τηλεόραση μόλις 49 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: