ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Καταργήσεις νοσοκομείων: 2.500 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα

Στην υγεία το νέο κύμα διαθεσιμότητας. Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν 2.500 εργαζόμενοι. Τουλάχιστον 13 νοσηλευτικά ιδρύματα αλλάζουν χρήση
Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν 2.500 εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας μετά τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση και στους δήμους.
Σύμφωνα με το Έθνος, στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους θα προστεθούν άλλες τόσες το 2014.
 
Πρόκειται για διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και το σχέδιο θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα από το υπουργείο Υγείας.
 
"Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014", ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα δύο με τρεις μήνες, με στόχο να προσμετρηθούν στις 25.000 θέσεις που πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα.
 
Ηδιαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί:
 
Στο τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων. Τουλάχιστον 13 νοσηλευτικά ιδρύματα αλλάζουν χρήση και οι οργανικές τους θέσεις εντάσσονται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Έναν έως δύο μήνες αργότερα, θα έχει υλοποιηθεί το πρώτο σκέλος των συγχωνεύσεων, οι οποίες θα δώσουν τις πρώτες 1.250 διαθεσιμότητες. Οι εν λόγω υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους, μέχρι να μετακινηθούν σε νέα οργανική θέση, η οποία μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στη χώρα.
 
Στις αρχές του 2014, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του δεύτερου σκέλους των συγχωνεύσεων δημοσίων μονάδων Υγείας, από τις οποίες θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το προσωπικό θα υποβληθεί σε αξιολόγηση και κατάλληλα εκπαίδευση, ώστε να μπορεί να απασχοληθεί στις νέες θέσεις.
 
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο προγραμματισμό, τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το "Σπηλιοπούλειο" στην Αθήνα προβλέπεται να λειτουργήσουν ως μονάδες χρονίων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές ή μεταβολικές παθήσεις. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με το "Αγία Βαρβάρα" στη Δυτική Αττική, προσωπικό του οποίου έχει ήδη διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Αττικόν.
 
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: