ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

3 ΕΠΑΛ Περιστεριου. Ενα σχολείο που μόλις στηθηκε με κόπο και αγωνα των καθηγητων του, ΚΛΕΙΝΕΙ




3ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
(ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ :ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ )

ΠΡΑΞΗ 28η


    Στο Περιστέρι σήμερα 19η Ιουλίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 1.00 μ.μ συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου ΕΠΑΛ Περιστερίου με  πρόεδρο τη διευθύντρια  κ.Δημητρίου Ελένη και θέμα: αντίδραση –διαμαρτυρία  στην κατάργηση του τομέα Υγείας –Πρόνοιας και στη διαθεσιμότητα των συναδέλφων.
    Οι παρευρισκόμενοι και υπογράφοντες καθηγητές συνεδρίασαν προκειμένου να διατυπώσουν και να εκφράσουν τα παρακάτω:
     Διαμαρτύρονται έντονα για την κυβερνητική απόφαση να καταργήσει μέσα σε λίγες ώρες τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας και να θέσει σε διαθεσιμότητα  τους συναδέλφους της ειδικότητας κ.κ :Τσίκο Νικόλαο(Υποδιευθυντή-νοσηλευτή),Θεοδώρου Κων/νο (ιατρό) ,Σαλάτα Θεοφανή (ιατρό),Λελίγκου Βασιλική  (ιατρό)Αθανασοπούλου Ειρήνη (βρεφονηπιοκόμο)Βούλγαρη Σωτηρία (βρεφονηπιοκόμο) Παναγιωτίδη Κων/νο (νοσηλευτή),Κορδαλή Νικόλαο (νοσηλευτή).
      Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΕΠΑΛ δεν μπορούν να βρουν για ποιους λόγους  οι εξαιρετικοί και εργατικοί συνάδελφοι τους σε έναν τομέα εξαιρετικά πολυπληθή από μαθητές, κρίθηκαν άχρηστοι ,αχρείαστοι και πετάχτηκαν στο δρόμο. Ποια  μορφή θα έχει το σχολείο; Ποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά;
     Εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον των μαθητών που γράφτηκαν στη Β΄υγείας-πρόνοιας και των μαθητών που τελείωσαν τη Β΄υγείας –πρόνοιας για να φοιτήσουν στη Γ΄τάξη όπου όμως δε θα υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν.
     Για τους παραπάνω λόγους οι παρόντες καθηγητές αποφάσισαν:
     Να αναρτηθεί στον εξωτερικό χώρο του σχολείου καταγγελία -ανακοίνωση  μαζί με την επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους γονείς.
      Να αναρτηθεί πανώ διαμαρτυρίας στα κάγκελα και μαύρη σημαία σε ένδειξη πένθους.
      Να ειδοποιηθούν γονείς και μαθητές της αντίστοιχης ειδικότητας και να ακολουθηθούν οι τρόποι δράσης που προτείνει η ΕΛΜΕ.
     Δε θα αδιαφορήσουμε, θα δράσουμε με όλους τους τρόπους  ενάντια σ αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ,καταδικάζοντας το μέλλον μας και το μέλλον των μαθητών μας,
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: