ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το Υπουργείο Παιδείας θυσιάζει δεκάδες ειδικότητες και χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές για να πριμοδοτήσει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Είναι εμφανής η πριμοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας άτυπων μορφών ιδιωτικής εκπαίδευσης ΙΕΚ για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.
Πρώτον, με ανάθεση
έργων 135.000 ευρώ στο ΙΕΚ Ακμή από το Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». 
 
Δεύτερον, με κατάργηση τίτλων σπουδών στα ΤΕΙ από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τα οποία είχαν ενδιαφέροντα ΙΕΚ για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.
 
Τρίτον, με κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσσουν τα ΙΕΚ όπως για παράδειγμα ΙΕΚ Ακμή, γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δεί κανείς ότι οι κλάδοι που καταργούνται είναι των τομέων υγείας πρόνοιας.
Που είναι το χρήμα; Που είναι το «ψητό»; ΙΕΚ Ακμή; Μήπως; Γραφικών τεχνών, αισθητικής, κομμωτικής, σχεδίασης, παραγωγής ενδύματος, και ένα αργυροχρυσοχοΐας. 
 
Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτει η Βουλευτής Θεανώ Φωτίου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίο. Παραθέτουμε παρακάτω ένα τμήμα του λόγου της:
 
 
"Πώς αλλιώς να κατανοήσω την πριμοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας άτυπων μορφών ιδιωτικής εκπαίδευσης ΙΕΚ για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή. Πρώτον, με ανάθεση έργων 135.000 ευρώ στο ΙΕΚ Ακμή από το Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Δεύτερον, με κατάργηση τίτλων σπουδών στα ΤΕΙ από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τα οποία είχαν ενδιαφέροντα ΙΕΚ για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή. Τρίτον, με κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ που έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσσουν τα ΙΕΚ όπως για παράδειγμα ΙΕΚ Ακμή, γιατί όπως λέει η Γενική Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δείτε ότι οι κλάδοι που καταργούνται είναι των τομέων υγείας πρόνοιας. Για προσέξτε, αγαπητοί συνάδελφοι, που είναι το χρήμα; Που είναι το «ψητό»; ΙΕΚ Ακμή; Μήπως; Γραφικών τεχνών, αισθητικής, κομμωτικής, σχεδίασης, παραγωγής ενδύματος, και ένα αργυροχρυσοχοΐας. Να μη σας πω για μια καταπληκτική σχολή αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα,
47 ανθρώπων που έχουν μια μεγάλη παράδοση. Όλη αυτή η παράδοση τι νομίζετε ότι είναι τα κοσμήματα της Ερμού που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα καταργείται; Ντροπή αυτή ιστορία"
/www.alfavita.

Δεν υπάρχουν σχόλια: