ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών

Για τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε
Τάσος Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών
Για τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
΄΄Σε μια δημόσια εκπαίδευση που για να λειτουργήσει στοιχειωδώς απαιτούνται προσλήψεις εκπαιδευτικών, η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση προωθεί απολύσεις χιλιάδων από πολλές ειδικότητες οδηγώντας την σε πλήρη διάλυση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών. Προς τούτο δηλώνεται προς πάσα κατεύθυνση, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι στο σχολείο που οραματίζεται και θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν περισεύει κανείς, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που άφησε ο αρμαγεδών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Το ενιαίο σχολείο θεωρίας και πράξης, δεν μπορεί παρά να στηρίζεται απολύτως στο κύρος, την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού.΄΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: