ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σταυρόπουλος Λάμπρος Τροπολογία Αβραμόπουλου για να «πετάει» ως υπουργός Άμυνας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Τροπολογία Αβραμόπουλου για να «πετάει» ως υπουργός Άμυνας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Διεύρυνε τους δικαιούχους που ήταν ως τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών
Τροπολογία Αβραμόπουλου για να «πετάει» ως υπουργός Άμυνας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος



Τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος (συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα) με την οποία θα του δίνεται η δυνατότητα ως υπουργού να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τα κυβερνητικά αεροσκάφη διατίθενται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ενώ πλέον θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (δηλαδή ο κ. Ευ. Βενιζέλος, κάτι, ωστόσο, που δικαιούται έτσι κι αλλιώς ως υπουργός Εξωτερικών) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος.
Επίσης, με την ίδια τροπολογία επανασυστήνεται η Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων η οποία είχε καταργηθεί το 2006 και μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων. Πάντως, ορίζεται ότι για την στελέχωσή της δεν επιτρέπεται η πρόσληψη μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συνεργατών-συμβούλων. Με απόφαση του υπουργού καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Γραμματείας, οι υπηρεσιακές μονάδες, το προσωπικό και οι διευθύνσεις που μεταφέρονται και υπάγονται σε αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: