ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο Economist προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακότερος όλων των υπουργών Οικονομικών ο Στουρνάρας

Ξαφνικά η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται
κομβικό θέμα
 Η δικομματική κυβέρνηση δεν θα έχει διάρκεια ζωής ούτε 1 χρόνο
Η Ελλάδα θα οδηγηθεί στις κάλπες το 2014
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής, αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση -
Στο 30% οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ
Εκλογές το 2014, με νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, προβλέπει ο Economist για την Ελλάδα.
Κατά το περιοδικό, η δικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχει διάρκεια ζωής λιγότερη από ένα έτος, καθώς είναι πιθανό να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα μας, τον Μάιο του 2014, από κοινού με τις ευρωεκλογές.
Όπως προβλέπει ο Economist, νικητής των επόμενων εκλογών στην Ελλάδα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο καθώς δεν θα μπορέσει εύκολα να καταλήξει σε κυβερνητικές συμμαχίες, η ΝΔ θα αναλάβει εκ νέου την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι κίνδυνοι για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί. Στον αντίποδα, όπως προειδοποιεί, οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από το ευρώ ανέρχονται στο 30% εντός των επόμενων 4 ετών.
Ο Economist τοποθετεί στο 5,5% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, 2013 και στο 2%, το 2014, προτού η Ελλάδα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: